avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Co stinge perioada de preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Co stinge perioada de preaviz?


Buna ziua ,ma aflu in restructurare si ultima zi de preaviz este de 3 dec.2013,lucrez 4 ore,intrebarea mea este :mai am 1 zi din concediu si vreau sa o efectuez,cum se calculeaza aceasta 1 zi daca eu stau la servici doar 4 ore?Stinge 2 zile de preaviz?Adica as putea incheia pe 29 noiembrie(vineri) in loc de 3 decembrie?Programul meu normal era de 8 ore!Am sunat astazi la Ada's este firma cu care noi lucram si o doamna mi-a comnunicat ca nu i mi pot lua concediu de odihna in perioada de preaviz deoarece Co in preaviz i mi mareste preavizul nu il stinge sau compenseaza!Rugamintea mea este daca exista vreo lege care demonstreaza ca nu am voie sa-mi iau co in preaviz sau daca exista vreo lege care demonstreza ca ,CO stinge zilele de preaviz(ca sa pos scoate legea la imprimanta sa demonstrez ceva)!Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 20 Noiembrie 2013
O zi de CO = o zi de preaviz.

Art.81 alin.5 C.mun. prevede ca, pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

In cazurile neprevazute de lege, insa existand, totodata, dispozitii legale asemanatoare cu situatia nereglementata de lege, dar ce contin restrangerea exercitiilor unor drepturi sau prevad sanctiuni civile, se aplica, in ordine, uzantele si principiile generale de drept,

In acest caz, ar fi aplicabil principiul analogiei - metodă de interpretare a normelor juridice ce constă în soluţionarea unei situaţii pentru care nu există o dispoziţie legală, care să o reglementeze în mod direct, prin aplicarea normei ce reglementează situaţia cea mai asemănătoare (analogia juris).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost mutat la alt loc de muncă la aceași firmă in altă ... ady-70 ady-70 Am fost mutat la alt loc de muncă la aceași firmă in altă localitate,acum s a terminat lucrarea și vor să mă trimită m ai departe, soția este casnică ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim RG33 RG33 - Art. 62 alin. 3 din Legea 53 / 2003 privind codul muncii, republicat – (3) ... (vezi toată discuția)