avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu rest de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu rest de plata

buna ziua,
vreau sa cumpar un imobil prin contract vanzare cumparare cu rest de plata,care sun t riscurile acestui cvc,cu rest de plata.
eu m-am inteles sa-i dau o suma la semnarea contractului,iar la data de 1 martie sa-i dau restul de bani.in afara ca eu sa nu achit suma convenita la data mentionata in cvc mai sunt alte riscuri?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 10:55, 20 Noiembrie 2013
In acest caz este recomandat sa incheiati un antecontract de vanzare-cumpare. In principiu, nu exista riscuri insa depinde de clauzele stipulate in antecontract. Este bine sa notati antecontractul in cartea funciara pt a evita o revanzare a imobilului pana la data semnarii contractului de vanzare.
Madalina_Pascu a scris:

In acest caz este recomandat sa incheiati un antecontract de vanzare-cumpare. In principiu, nu exista riscuri insa depinde de clauzele stipulate in antecontract. Este bine sa notati antecontractul in cartea funciara pt a evita o revanzare a imobilului pana la data semnarii contractului de vanzare.

Nu prea vad cum se evita o revanzare prin incheierea unui antecontract. Din cate stiu antecontractul nu creeaza o interdictie de vanzare.

Revenind la subiect este mai sigur pentru dvs. sa incheiati un contract de VC cu privilegiul de pret (acum cred ca este ipoteca legala) singurul risc fiind acela ca daca nu veti achita diferenta la data convenita de catre parti, dvs veti pierde banii si imobilul)
In niciun caz nu semnati antecontract daca vanzatoru este de acord cu plata in rate pentru ca in cazul antecontractului nu deveniti proprietar si puteti sa pierdeti si banii si imobilul (ca sa recuperati banii va trebui ulterior sa aveti ce sa executati de la vanzator) in timp ce cu VC deveniti proprietar, avand obligatia sa restituiti cealalta/celelalte rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta in rate ContSters180019 ContSters180019 buna ziua.am un apartament si un posibil client pt cumpararea acestuia.exista vreo varianta la notar pt a vinde acest apartament in rate,dar fara a trece ... (vezi toată discuția)
Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)
Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)