avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de timbru pentru trecerea unor autovechicule ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de timbru pentru trecerea unor autovechicule pentru schimbarea proprietarului.

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati daca se poate sa lamuresc urmatorul aspect.
O societate x detine 3 masini deja inmatriculate in Romania si doreste sa schimbe proprietarul , fie cu o alta persoana juridica fie cu o persoana fizica. Cat este pentru aceste cazuri taxa de timbru sau unde o putem calcula.




Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 14:23, 20 Noiembrie 2013
Daca pentru aceste autoturisme s-a platit taxa de poluare si nu a fost recuperata ulterior, la schimbarea proprietarului prin transferul dreptului de proprietate nu se mai plateste taxa de poluare, actuala taxa de timbru.
In caz contrar, ori ca nu s-a platit taxa de poluare ori ca s-a platit si s-a recuperat, noul proprietar va plati taxa de timbru de mediu.

Taxa de timbru de mediu se calculeaza de catre ANAF in functie de norma de poluare anul de fabricatie etc.
In ambele ipoteze, se mai platesc taxe pentru inmatriculare de aproximativ 500 lei ( taxa talol, numere si altele)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
ContSters305424, utilizator
Daca masina a fost luata in leasing, atunci taxa de timbru verde este platita deja si trebuie doar sa scoateti o adeverinta de la anaf ca respectiva taxa de timbru verde a fost platita.La anaf aflati daca taxa de timbru verde a fost platita sau nu , care este cuantumul ei dar daca nu a fost platita sunteti obligat sa o platiti pentru a inmatricula masina.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
justice86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire diferenta dintre taxa de poluare si timbru de mediu savaliviu2 savaliviu2 va salut cu tot respectul.va rog mult sa ma ajutati ! fiica mea a platit taxa de poluare in 07.02.2011. 1100 de euro.noi am calculat pe calculatorul oficial ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare clauditza2208 clauditza2208 Buna seara am si eu o problema legata de taxa de poluare .Mentionez ca sunt persoana juridica si detin o masina Dacia Logan achizionata in leasing de la RCI ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, leasing, timbru de mediu ??? ContSters64341 ContSters64341 Buna ziua, Am un contract de leasing care a ajuns la final , trebuie sa trimit certificatul firmei de leasing pentru a pune o stampila si a intra posesia ... (vezi toată discuția)