avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salar girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salar girant

Buna ziua

In 'calitate' de girant mi s-a aplicat o poprire pe salar. Intre timp am intrat in concediu de maternitate- perioada in care nu s-a mai putut aplica poprirea.

Intrebarea mea este: Care e procedura dupa intoarcerea mea la munca. Avand in vedere ca vor trece doi ani, timp in care se poate intimpla orice cu acea datorie. Se va aplica in continuare poprirea pentru suma stabilita?. Din cite stiu eu firma la care lucrez nu a informat banca despre motivul suspendarii platilor si nici banca nu s-a interesat relativ la suspendare (a trecut cam un an de la suspendarea platilor).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 10:55, 5 Aprilie 2009
Dupa intoarcerea dvs. la munca poprirea va continua , exceptand cazul in care debitul a fost achitat intre timp de debitorul principal
firma va trebui sa intrebe la banca?
Banca informeaza daca s-a achiatat datoria?
sau va trebui eu sa ma interesez si eventual sa aduc vreo dovada?
Dvs. si tertul poprit trebuie sa va interesati la executorul bancar. S-ar putea ca datoria sa fi fost executata, sau ca respectivul dosar de executare silita sa se fi perimat, daca au trecut mai mult de 6 luni fara sa se fi facut nici un act in el. In orice caz, in lipsa unui alt act de la executorul bancar adresat tertului poprit (firma dvs.), poprirea continua pana la stingerea integrala a debitului urmarit. Este in interesul dvs. sa va informati prin adresa scrisa, prin cererea de consultare a dosarului de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie Rokvit Rokvit Pensia o primesc in cont la BRD Group Société Generale în România,și este virată de Ministerul de Interne. Nu locuiesc în România și nu am niciun bun ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii silite dreptatesiadevar dreptatesiadevar Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca ... (vezi toată discuția)