Buna ziua. Spuneti-mi va rog ce parere aveti despre o incheiere de respingere a cererii de executare silita, in masura in care dupa ce am primit cererea, cautand informatii despre debitor, am luat la cunostinta ca mai exista doua executari silite la executori diferiti (care nu au incetat) impotriva aceluiasi debitor, in temeiul aceluiasi titlu, pentru recuperarea aceluiasi debit (evident, si acelasi creditor). Cu alte cuvinte a introdus aceeasi cerere la 2 executori si acum eu as fi al treilea. Creditorul este foarte indignat si ma ameninta cu plangere.
Am discutat cu unul dintre colegi, care mi-a confirmat existenta dosarului; cu celalalt nu am reusit sa iau legatura, insa este incuviintare data (pe portal). Oricum, am cerut creditorului, in scris, dovada incetarii celorlalte executari.
Nu e o mare problema plangerea...ce se poate intampla? In cel mai rau caz, instanta ma obliga sa inregistrez dosarul, dar repet...nu mi se pare normal sa ma fac ca ploua, sa ignor ca mai sunt 2 executari in curs...Pai cate onorarii de executori plateste debitorul ala? Daca recupereaza fiecare executor creanta sau totalul recuperat din cele 3 executari depaseste creanta...?? Pana face debitorul contestatie, pana are loc intoarcerea executarii, pana obliga creditorul la restituire...el este executat de 3 ori pt acelasi lucru...
Ca dumneavoastra mai rar, fara urma de ironie. majoritatea colegilor dvs se gandesc doar la propriul buzunar. Intr-o justitie normala, s-ar respinge si la Instanta cererea de executare, daca se face pentru aceleasi bunuri.
Cereti creditorului sa ceara inchiderea celuilalt dosar sau sa plateasca onorariul celorlalti executori si sa continuati dvs executarea inceputa de ei.