avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cui ma subordonez ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cui ma subordonez ?

Sunt angajat ca lucrator desemnat cu securitatea si sanatatea in munca in cadrul unei institutii publice deconcentrate cu un numar de angajati sub 149. Prin statul de functiuni am fost repartizat in serviciul "Juridic, contencios administrativ, resurse umane". Este corecta aceasta incadrare sau ma subordonez direct angajatorului ?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 13:42, 2 Aprilie 2009
Vedeti ce este prevazut in regulamentul de ordine interioara a institutiei sau in fisa postului dvs.
Vedeti ce este prevazut in regulamentul de ordine interioara a institutiei sau in fisa postului dvs.
Vedeti ce este prevazut in regulamentul de ordine interioara a institutiei sau in fisa postului dvs.
1. Prin "angajator" se intelege asociatul, administratorul sau orice imputernicit al acestora desemnat sa reprezinte firma in anumite domenii de activitate.
2. Daca organigrama unitatii prevede ca lucratorul cu securitatea si sanatatea in munc apartine de serviciul Juridic, contencios administrativ, resurse umane, atunci asa este bine. Administrativ, sunteti subordonat sefului de servicu.
Dacă prin statul de funcţiuni ţineţi de serviciul respectiv, e clar că vă subordonaţi direct şefului acelui serviciu. În funcție de regulamentul intern sau de alte norme, puteți răspunde direct şi în fața superiorilor şefului.

"Angajator" nu înseamnă cel mai mare şef sau împuternicitul lui. Angajator e, în acest caz, instituția publică la care lucrați.
Trebuie evitată confuzia asta: nu sunt angajatori administratorul, preşedintele, "patronul", şeful de departament etc. etc., ci societatea comercială, instituția publică ş.a.m.d. - ca persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea etilotestului in institutie publica Dan Sorin Dan Sorin Sunt lucrator desemnat cu securitatea si sanatatea intr-o institutie publica. Periodic controlez cu etilotestul angajati ai institutiei . Etilotestul nu este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa stiu, daca noi, ca institutie de deseuri, ... silana07@yahoo.com silana07@yahoo.com Buna ziua. As dori sa stiu, daca noi, ca institutie de deseuri, suntem obligati sa le intocmim anexe la fisa postului cu atributii in ssm si psi ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)