in anul 2007 cineva a facut o rata la altex. si-a achitat toate ratele, poate cu mici intarzieri, dar in final si le a achitat. astazi, a primit o scrisoare la un birou judecatoresc ca va fi executata silit... acasa nu a primit nici o citatie , desi am cautat pe net si am vazut ca a fost un proces cu 2 termene. la primul termen s-a emis adresa catre un B.E.J, iar la al doilea termen-Admite cererea. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită. Fără cale de atac. Dată în Camera de Consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.10.2013. E posibil? ce poate sa faca in atare conditii? :(:(:(
pai nu trebuia citat, cererea pt incuviintare a executarii silite se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.
Aveti posibilitatea sa contestati executarea, asa va aparati. Contestatia se depune la judecatoria care a incuviintat executarea in termen de 15 zile de la primirea somatiei.
a primit astazi, o scrisoare de la un b.e.j. nu a primit nicio citatie pt vreun proces, la asta m am referit. dar m-a lamurit gi-jane2 in legatura cu citarea pt incuviintare silita..
Problema este ca nu mai are nici facturile si nici chitantele cu care a platit.. Credeti ca are vreo sansa sa i se admita contestatia la executare in aceste conditii?
Dna mi-a spus ca a cumparat cu plata in rate un frigider in aprilie 2oo5,a platit cu majorarile aferente 2l milioane,ca au derutat o cu niste facturi prin care spuneau ca poate plati minimum 2oo.ooo lei,fara sa i se calculeze majorari,platea cit spunea ca poate sa platesca fara probleme,asa a ajuns sa i se calculeze dobinzi si nu a mai stiut cit mai are de dat,dar in 2oo8,octombrie \"parca mi-au spus de la banca ca am platit 2l milioane,deci eu am fost convinsa ca am terminat. De 5 ani nu am mai achitat nici o suma,dar am mai primit atentionari de la alte firme care preluase debitul. Frigiderul a costat .11ooo lei aproape + ce se mai percepe, a fost in total l4 milioane si ceva,am platit 2l milioane\"..
n-ar fi trebuit totusi sa se prescrie, dupa atata timp?
se poate invoca prescriptia in cazul in care a mai primit somatii acasa? nu mai stiu exact conditiile..
[ nu mai citati mesajele carora le raspundeti- apasati butonul " raspunde']