avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna seara,stric si eu o intrebare ca moarte nu are,poate gasesc raspuns.daca fostul sot traieste in casa actualei sotii,copii lui au dreptul la mostenire?multumesc
Cel mai recent răspuns: oanacrissy , utilizator 19:55, 20 Noiembrie 2013
La mostenirea cui?
La mostenirea cui? Si cum adica traieste in casa actualei sotii? Formulati mai clar intrebarea.
fostul sot e recasatorit si lucreaza in italia.in romania nu are acte pe casa ci sotia actuala pentru ca e casa ei,dar bunurile le-au facut impreuna si as vrea sa stiu daca copii care ii am impreuna cu dansul ar avea parte la mostenire.tocmai asta s-a si cautat,actuala sotie sa fie sigura ca copiilor mei nu le va ramane nimic dupa moartea tatalui.multumesc.
Dacă bunul a fost achiziționat in timpul casatoriei cu cea de a doua soție si sunt casatoriti sub regimul comunității legale de bunuri înseamnă ca se prezuma ca au avut o cota de contribuție la bunuri de 1/2 fiecare, deci copii teoretic au dreptul la 1/2 dn casa împreuna cu soția , restul de 1/2 aparține sotiei cu titlu de bun comun.
multumesc mult,m-am contrazis chiar cu actuala sotie si imi spunea ca, copii mei sunt niste bastarzi si n-o sa le ramana nimic:)o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate dezmoșteni copilul din prima căsătorie? rezolvă o convenție matrimonială această problemă? dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un coleg care are urmatoarea problema Este casatorit legitim cu o doamna , iar inainte de aceasta a fost casatorit si in urma partajului a ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Sunt interesat sa stiu dodorel62 dodorel62 Eu m-am despartit si am o casa mostenire pe care trebuie sa o imaprt cu foasta sotie,dar aceasta nu doreste inca sa impartim inca aceasta casa,intrucat ea ... (vezi toată discuția)