avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara catre un minor la care nu este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara catre un minor la care nu este achitata

Buna seara!
As dori informatii in legatura cu plata pensiei alimentare de catre tata asupra fratelui meu minor care este la mama.
Pensia a fost achitata in anul 2012 in luna septembrie si decembrie doar suma de 420ron , iar in anul 2013 in luna ianuarie doar 150 ron., in rest nu a achitat absolut nimic.
Ce este de facut in cazul asta ?
Cel mai recent răspuns: wiley_boss88 , utilizator 21:09, 20 Noiembrie 2013
Daca exista o hotarare judecatoreasca care il obliga pe tata la plata pensiei va trebui sa apelati la un executor judecatoresc care sa o puna in executare silita, de vreme ce tatal nu plateste de buna-voie.
Binenteles ca se poate depune si o plangere penala pentru abandon de familie, dar cu asta nu se rezolva achitarea pensiei.
Da exista hotarare judecatoreasca si a avut plangere penala la parchet si dupa cercetarile facute am primit instiintare ca nu-i trimite din rea vointa si va trimite cand vrea el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala Melissa's 2016 Melissa's 2016 Buna ziua eu am facut o plagere penala pentru neplatirea pensiei alimentare la copii am depuso la parchet si de acolo au trimis la sectia de polizie pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara razvan38 razvan38 Sunt exceptia de la regula.Adica dupa divort fata care acum are 15 ani mi-a fost incredintata mie deoarece autoritatea tutelara si chiar fata a ales sa stea cu ... (vezi toată discuția)
Plata partiala a pensiei alimentare asra asra fostului meu sot i-a fost stabilt prin hotarare judecatoreasca plata a 25% din veniturile sale totale ca pensie alimentara pt copilul rezultat in urma ... (vezi toată discuția)