avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata partiala a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata partiala a pensiei alimentare

fostului meu sot i-a fost stabilt prin hotarare judecatoreasca plata a 25% din veniturile sale totale ca pensie alimentara pt copilul rezultat in urma casatoriei noastre.
cu toate acestea de doi ani si jumatate plateste pensia alimentara cu mult sub valoarea reala a veniturilor sale cu care figureaza la fisc.
pt ca refuza orice comunicare si incalca voit aceasta hotarare judecatoreasca i-am facut plangere la parchet.
as dori sa stiu ce risca el in situatia de fata?
nu doresc sa-i fac rau si nu pt el care este un iresponsabil, ci pt ca nu vreau sa se rasfranga in vreun fel acest lucru asupra viitorului copilului meu.
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 11:55, 21 Mai 2011
pardon, vroiam sa spun ca i-am facut plangere la procuratura.
Procuratura era pe vremuri, este bine cum ati spus prima data, parchet (asta daca nu cumva a fost o gluma).
Asteptati rezolutia parchetului, dar nu cred ca-l va gasi vinovat de abandon de familie, probabil ca i-ati facut plangerea in baza art. 305 lit. b) C.pen..
b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege...
...se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
Dar dupa cum vedeti, exista acea expresie "cu rea credinta", care trebuie dovedita.
El platind totusi cate ceva, dovedeste ca este de buna credinta, dar nu poate mai mult.
conform declaratiilor de la fisc, 25% din veniturile lui presupun plata unei pensii alimentare copilului de aproape 5 ori mai mult decat plateste el lunar de ani de zile.
la un calcul estimativ prejudiciul acumulat reprezinta o suma fff mare.

faptul ca incalca cu buna stiinta hotararea judecatoreasca batandu-si joc de ea si de propriul copil pana la urma, nu are nici o valoare?

pe cale penala nu prea cred eu ca veti rezolva in final. mai repede ca pe calea instantei civile care sa-l oblige sa va achite diferenta dintre ce v-a achitat pana acum si cat trebuia sa va achite de fapt. sa luati in calcul si faptul ca termenul general de prescriere a unei datotrii e de 3 ani
Avokitten a scris:

pe cale penala nu prea cred eu ca veti rezolva in final. mai repede ca pe calea instantei civile care sa-l oblige sa va achite diferenta dintre ce v-a achitat pana acum si cat trebuia sa va achite de fapt. sa luati in calcul si faptul ca termenul general de prescriere a unei datotrii e de 3 ani


Si asa pare nerezolvabila, pentru ca am avut caz asemanator,in care instanta mi-a raspuns ca hotararea prin care s-a stabilit cuantumul pensiei alimentare constituie titlu executoriu, si sa solicit interventia unui executor.
Asta daca, asa cum spuneati, nu au trecut trei ani si s-a prescris.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dragomirgeorge dragomirgeorge Am in intretinere doi copii minori,prin hotarire judecatoreasca,iar mama lor nu plateste pensie alimentara pe motiv ca nu are servici.Cum pot sa o determin sa ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare- rea credinta? hanah02 hanah02 Buna ziua, As dori sa ma interez daca neplata pensiei alimentare este dovada de rea-credinta sau imposibilitate de plata. In urma hotararii judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara razvan38 razvan38 Sunt exceptia de la regula.Adica dupa divort fata care acum are 15 ani mi-a fost incredintata mie deoarece autoritatea tutelara si chiar fata a ales sa stea cu ... (vezi toată discuția)