avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Daca dupa decedarea parintilor a trecut aproape 5 ani si eu nu am solicitat succesiunea dar in imobil locuieste un prieten de familie cine are grija de casa si plateste toata taxele care revin. Daca as vrea sa ma mut la casa parinteasca respectivul poate sa-mi creeze neplaceri sau necaz?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 00:39, 21 Noiembrie 2013
Dezbateti succesiunea după părinți . In calitate de mostenitor veți fi proprietarul acelui imobil, depinde cu ce titlu a stat si domnul X in casa.. Cert este ca datoriile succesiuni, impozite, trebuiesc platite de dvs ca mostenitor.
Nu va poate face acel prieten nici o surpriza in ceea ce priveste calitatea dv.stra de mostenitor. Va poate pretinde ceva bani daca a facut ceva imbunatatiri imobilului. Daca nu doreste sa plece din imobil aveti la dispozitie actiunea in evacuare. Dar sfatul meu este sa va dezbateti succesiunea.
Aveti vreo intelegere cu persoana care are grija de imobil?
Ce taxe plateste persoana respectiva? Intretinere si impozit?
Daca doriti sa va mutati in casa parinteasca care va revine prin succesiune, persoana nu are niciun drept asupra imobilului. Va poate cere in schimb plata impozitului daca a fost achitat de catre acesta.
Buna seara.
aveti tot dreptul sa locuiti in acel imobil. persoana care locuieste momentan acolo nu va poate interzice accesul in imobil. in cel mai rau caz, daca stati in continuare in pasivitate iar dumnealui continua sa locuiasca acolo si sa plateasca toate taxele si impozitele aferente imobilului respectiv, dupa implinirea termenului legal poate invoca uzucapiunea .. si veti pierde orice drept asupra imobilului.
daca nu va permiteti sa dezbateti succesiunea, oricum dvs sunteti mostenitorul de drept si puteti sa mergeti oricand sa locuiti in imobil . daca pers care locuieste in acel imobil va creeaza probleme , dezbateti urgent succesiunea si incepeti procedurile de evacuare ale respectivului . in mod sigur va avea pretentia sa-l despagubiti pt taxele si impozitele platite. daca dansul le-a platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune toma vasile toma vasile Buna seara ! Parintii mei locuiesc in casa bunicii dupa tata....incepand cu anul 1967...... tatal meu a fost cel care a locuit si locuieste in casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca. sora mea vrea sa se mute cu forta! O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie complicata. Avem impreuna cu sora mea casa parinteasca, care momentan este goala, ambele parinti sunt decedati. Nu am ... (vezi toată discuția)
Viza flotant marianalin marianalin De ce am nevoie,sau ce trebuie sa fac sa obtin o viza de flotant (la tara unde am copilarit si am crescut,la casa parinteasca),mentionez ca ambii parinti au ... (vezi toată discuția)