avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara ! Parintii mei locuiesc in casa bunicii dupa tata....incepand cu anul 1967...... tatal meu a fost cel care a locuit si locuieste in casa parinteasca (a avut 2 surori-sunt decedate), deci a platit taxe si impozite pe acel imobil,
Mentionez ca dupa decesul bunicii (1967) nu s-a efectuat succesiunea imobilului. Intrebare : se poate face succesiunea imobilului pe tatal meu, avand in vedere ca mai bine de 50 de ani el a fost cel care a platit taxe si impozite catre bugetul de stat?
Buna ziua,

Succesiunea dupa bunica nu? la aceasta succesiune va referiti? Se poate face. Daca e unic mosteritor casa va reveni in patrimoniul tatalui dumneavoastra in calitate de unic mostenitor. Intr-adevar se prevede un termen de acceptare a mostenirii dar in aceasta situatie consider ca intentia de acceptare a mostenirii poate fi dovedita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire karina2010 karina2010 Buna ziua.Mama a decedat in luna octombrie 2009. Am ramas tata si 3 surori toate majore.Dupa decesul mamei, tata traieste in concubinaj cu o femeie in casa ... (vezi toată discuția)
Intrebare b79mirela b79mirela Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la urmatorul caz:\"Casa in care locuiesc este casa bunicilor tatalui meu si legal figureaza pe numele bunicilor, ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire mariard mariard Surorile tatalui meu au renuntat la casa parinteasca (unde au locuit bunicii mei) in favoarea tatalui meu. Cu alte cuvinte, au semnat pentru ca imobilul sa ii ... (vezi toată discuția)