Buna seara,
Sunt nou pe acest forum, si m-am inregistrat pentru ca, in primul rand, ma confrunt cu o mica situatie.
Am o mica societate deschisa, XXXX, care nu mai are activitate de ceva timp. Nu am inchis-o, si nici suspendat-o, pentru ca sper ca la un momentdat sa reincep activitatea pe ea.
Problema de care am dat acum, este o amenda pe care am primit-o, in valoare de 1000 RON. Se pare ca in luna iunie, declaratia 400 nu a fost depusa.
Contabila care se ocupa de situatia mea, spune ca a depus acea declaratie prin posta, pe format CD, conform procedurii. Ieri am primit instiintarea amenzii, am sunat-o si a spus ca va cauta dovada depunerii declaratiei respective. Azi mi-a spus ca a fost la Fisc, si ca CD-ul respectiv era stricat, motiv pentru care nu mai e nimic de facut ... trebuie sa platesc amenda.
Acum, poate ca nu ma pricep prea mult la detalii de oridin juridic, dar consider ca, in cazul in care CD-ul era stricat, era de datoria lor sa ma anunte, sa trimita o notificare ca eu sa pot sa le trimit un altul, bun.
Ma intereseaza cum sa ridic problema in fata contabilei, pentru ca eu unul consider ca e ceva ce implica si o vina a ei. Ma intereseaza care e procedura exacta de depunere a acestor declaratii, si mai mult de atat, ce documente sunt eliberate de institutia in cauza, care sa ateste primirea acelui CD.
Va multumesc,
Radu
Cel mai recent răspuns:
CONTABIUM , Contabil
11:17, 21 Noiembrie 2013