avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 400
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 400

Buna seara,

Sunt nou pe acest forum, si m-am inregistrat pentru ca, in primul rand, ma confrunt cu o mica situatie.

Am o mica societate deschisa, XXXX, care nu mai are activitate de ceva timp. Nu am inchis-o, si nici suspendat-o, pentru ca sper ca la un momentdat sa reincep activitatea pe ea.

Problema de care am dat acum, este o amenda pe care am primit-o, in valoare de 1000 RON. Se pare ca in luna iunie, declaratia 400 nu a fost depusa.
Contabila care se ocupa de situatia mea, spune ca a depus acea declaratie prin posta, pe format CD, conform procedurii. Ieri am primit instiintarea amenzii, am sunat-o si a spus ca va cauta dovada depunerii declaratiei respective. Azi mi-a spus ca a fost la Fisc, si ca CD-ul respectiv era stricat, motiv pentru care nu mai e nimic de facut ... trebuie sa platesc amenda.

Acum, poate ca nu ma pricep prea mult la detalii de oridin juridic, dar consider ca, in cazul in care CD-ul era stricat, era de datoria lor sa ma anunte, sa trimita o notificare ca eu sa pot sa le trimit un altul, bun.

Ma intereseaza cum sa ridic problema in fata contabilei, pentru ca eu unul consider ca e ceva ce implica si o vina a ei. Ma intereseaza care e procedura exacta de depunere a acestor declaratii, si mai mult de atat, ce documente sunt eliberate de institutia in cauza, care sa ateste primirea acelui CD.

Va multumesc,
Radu
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
CONTABIUM, Contabil
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 11:17, 21 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Declaratia 400 privind veniturile din economii obţinute din Romania de persoanele fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate, are teremen de depunere 28/29 februarie anul curent pentru platile facute in anul precedent. Nu cred ca despre aceasta este vorba.
Daca este vorba despre declaratia 300 Decontul de TVA, aceasta poate fi transmisa si prin posta cu confirmare de primire in conformitate cu art.83, alineatul 1 din CPP, data depunerii in acest caz se considera ca fiind data depunerii la posta(alienatul 3).

In mod normal pentru siguranta declaratiile se transmit intr-un colet cu valoare declarata, care contine si un inventar al documentelor transmise. Oricum in cazul dvs. ar trebui sa aveti cel putin confirmarea de primire cu stampila organului fiscal. Doamna contabil ar trebui sa aiba acest document in cazul in care a transmis declaratia.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 - trebuie depusa pentru veniturile cu retinere la sursa? MonyR2009 MonyR2009 Buna ziua! Stiu ca este o intrebare pusa pe ultima suta de metri, dar astazi am fost informata de aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez. Pentru niste ... (vezi toată discuția)
Plata impozit ,d2oo ibiss ibiss Buna seara,in prima parte a anului,respectiv pana pe 25 mai 2017 am depus declaratia 200,privind impozitul pe venit ca persoana fizica.Am trimis formularul cu ... (vezi toată discuția)
Declaratii anaf Mona_2014 Mona_2014 Buna ziua, Am trimis la finante, prin posta - pentru ca nu avem semnatura electronica- declaratia 112. Am verificat pe site-ul anaf starea 112 si inca nu a ... (vezi toată discuția)