avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu la negru

Salutare! Sper ca cineva sa ma poata ajuta... am lucrat la o firma timp de aproape 1 an si jumatate , firma care la inceput mi`a dat 1000 lei , dupa o perioada 1200 , iar in ultimele luni 1500. Problema e ca o parte din acesti bani erau primiti de catre mine la negru , pentru ca angajatorul mi`a intocmit un contract in care se mentiona salariul minim pe economie (750 lei) . Dupa ce mi`am dat demisia si am cazut la comun acord sa imi primesc o renumeratie de jumatate de luna si plata 15 zile de concediu ramase restante. Din pacate , angajatorul mi`a socotit zilele de concediu dar si salariul conform contractului...adica la 750 de lei :((. Dupa mine, nu am ce sa fac, pentru ca asa e in contract... Aici vin intrebarile:
1. In contract scrie negru pe alb: "orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu , conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii nr.53/2003-Codul muncii."
----- Am vreo sansa la acesti bani daca aduc in discutie acest paragraf?

2. Daca nu reusesc sa rezolv cu banii , as vrea macar ca aceasta firma sa fie sanctionata pentru ca plateste oamenii la negru... pot face ceva pentru a evidentia faptul ca platesc jumatate de salariu la negru? Eu nu am primit niciodata stat de plata , sau fluturas cum se spune ... niciodata banii pe card... pur si simplu ni dadea in plicuri...in mana...


Va multumesc pentru ca a`ti citit atat de mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 23 Noiembrie 2013
In momentul in care esti de acord sa lucrezi la negru-iti asumi si anumite riscuri cat de bine te ai intelege cu seful-din pacate,poti sa i invoci tu legi dupa legi,n ai dovada ,n ai fluturas,n ai nimic,mai bine vorbesti cu el si poate cadeti la intelegere pe cale amiabila-din experienta vorbesc
In lunile precedente ati semnat vreun stat, fluturas sau altceva din care sa reiasa ca ati primit bani?
Recuperarea salariului in cazul platii la negru este foarte greu de realizat ..
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Niciodata nu am semnat ceva la primirea salariului...
In situatia in care nu ati semnat niciun stat de plata, atunci va puteti recupera - daca nu se face dovada contrara - salariul prevazut in c.i.m.

Banii platiti la negru sunt foarte greu de recuperat.

Alte discuții în legătură

Recuperare CEO123 CEO123 Buna ziua, Am nevoie de o solutie cu privire la o problema cu un angajator . Am fost angajata la o firma unde am lucrat 6 luni , dupa ce am fost acceptata ... (vezi toată discuția)
Probleme serioase cu angajatorul Catalin P Catalin P Va salut, Ma numesc Catalin si sunt angajat la o firma tot din Ploiesti. Vreau sa va prezint mai multe abateri, si sa ma sfatuiti cum sa procedez. Iata ... (vezi toată discuția)
Conflict munca - neplata salariului vali iacobescu vali iacobescu Buna, Doresc sa va expun cat mai succint problema mea. Am lucrat cu contract si carte de munca, la o firma, timp de 4 ani. Odata cu inceperea crizei ... (vezi toată discuția)