avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Necesitatea medierii in proces cu AJOFM
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Necesitatea medierii in proces cu AJOFM

Buna seara !

Spuneti-mi, va rog, este necesara procedura medierii in cazul unui proces cu AJOFM?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena120 , utilizator 15:45, 21 Noiembrie 2013
Mentionand ca este vorba despre informare privind medierea si nu despre mediarea in sine, depinde despre ce tip de actiune vorbim. Daca este una in contencios-admnistrativ, nu este nevoie. Daca este una in penal (de ce nu?), nu este nevoie.

Daca actiunea are unul dintre obiectele de mai jos, este necesara parcurgerea procedurii pralabile a informarii privind medierea:

e) in litigiile de munca izvorate din incheierea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca;
f) in litigiile civile a caror valoarea este sub 50.000 lei, cu exceptia litigiilor in care s-a pronuntat o hotarare executorie de deschidere a procedurii de insolventa, a actiunilor referitoare la registrul comertului si a cazurilor in care partile aleg sa recurga la procedura prevazuta la art. 1.013-1.024 sau la cea prevazuta la art. 1.025-1.032 din Legea nr. 134/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
Actiunea are ca obiect contestatia asupra refuzului de acordare a indemnizatiei de somaj. Inteleg ca aici nu ar fi nevoie, nu?
In cazul descris de dvs. nu este nevoie de informarea obligatorie.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea la cererile cu valoare redusa ? Paul Citiriga Paul Citiriga La cererile cu valoare redusa, reglementate de ardinul nr.359/C/200.01.2013 se cere sau nu parcurgerea procedurii prealabile privitoare la obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract cesiune - informarea obligatorie ContSters178374 ContSters178374 Buna ziua! Este obligatorie sedinta de informare in cazul unei actiuni in constatarea nulitatii unui contract de cesiune? (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata si informarea cu privire la mediere dana_toader dana_toader Buna ziua, A avut cineva caz pe ordonanta de plata dupa introducerea obligativitatii informarii cu privire la mediere? E nevoie la ordonanta de plata sau nu a ... (vezi toată discuția)