Buna ziua!
Reprezint o firma care incepand cu anul 2006 a fost intr-o continua ascensiune, din toate punctele de vedere. Un proiect inceput pe 01.aprilile.2013 cu termen de finalizare 08. mai.2013 nu s-a mai finalizat niciodata. S-au investit toti banii firmei, am facut imprumuturi ca persoana fizica, tot sperand ca o sa se finalizeze proiectul si o sa ne bucuram si mai mult de el fiind atat de muncit. In iunie 2013 anunt personalul implicat in proiect ca daca nu-l finalizeaza nu avem ce vinde si nu am de unde sa dau salariile. Inevitabilul s-a produs si din iulie 2013 nu am mai putut da salariile. Am in continuare salariati care vin la munca desi nu sunt platiti, ma incurajeaza ei pe mine ca o sa fie bine, dar fireste, cei mai slabi dintre ei ( ca asa se nimereste) au plecat, iar acum unul m-a dat in judecata, iar celalalt ma streseaza zilnic cu telefoanele. La ambii le-am aprobat demisiile, dar am dovada ca au fost ineficienti: unul, director de vanzari, nu a vandut nimic, celalalt a fost mutat in mai multe departamente, avertizat, facut rapoarte de sefii directi etc. Stiu ca trebuie sa le dau salariile, cf Codului Muncii, dar eu... ca angajator... cum ma protejez de un angajat care mi-a periclitat afacerea si pe mine ca om, m-a adus in pragul disperarii. Stiu ca sunt angajatori care abuzeaza, dar eu nu am luat nici o decizie fara sa-mi consult angajatii, fara sa-i informez perioadic, drept dovada, am si acum oameni care stau fara salariu, imi sunt alaturi si nu am decat cuvinte de lauda la adresa lor. Pe Codul Civil ii pot da in judecata si sa recuperez salariile date si nemeritate? Ca persoana fizica pot initia ceva...