avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Penal-contestarea rezolutiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Penal-contestarea rezolutiei

Am primit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) a paratului. Ca reclamant stiu ca pot face contestatie catre prim procuror in 20 de zile.
In plangerea mea catre dl prim procuror trebuie sa mentionez motivele pentru care consider neantemeiata NUP? Ori doar simplul fapt ca contest NUP, urmand ca un avocat sa-mi reprezinte motivele si argumentele intr-un viitor proces penal?
In aceeasi plangere, as putea sa mentionez ca doresc sa ma constitui ca parte civila pentru suma xx?

Plangerea trebuie sa ajunga in termen de 20 zile la parchet, ori data de expediere de pe stampila de posta trebuie sa se incadreze in cele 20 de zile? Mai precis, in a 19-a zi eu ar trebui sa pun plicul la posta catre parchet?
Va multumesc f. mult!
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
proces_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: proces_ro , utilizator 01:09, 12 Ianuarie 2014
Este evident ca trebuie sa si motivati pentru ce sustineti ca rezolutia de NUP este neintemeiata.

urmand ca un avocat sa-mi reprezinte motivele si argumentele intr-un viitor proces penal?




... daca s-a dat NUP ... la acest moment nu aveti certitudinea existentei in viitor a unui proces penal!!! ... pana acolo mai este mult!

Mai bine contactati acum un avocat care sa va motiveze plangerea impotriva rezolutiei de NUP.

Data de expediere trebuie sa se incadreze in cele 20 de zile. "Mai precis", in a 20-a zi dvs. trebuie sa depuneti plicul la posta, sa aveti pe plic stampila postei.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Depuneti plangerea in 20 de zile de la comunicare la procurorul ierarhic superior, apoi daca nu primiti raspuns in 20 de zile de la data primirii plangerii de catre Parchet, mai aveti 20 de zile sa va adresati instantei conf.art.278^1, daca primiti raspuns inauntrul celor 20 de zile ca va respinge plangerea, termenul de 20 de zile de a va adresa instantei curge de la comunicare.
Va multumesc f. mult pentru sugestii!
Inca o intrebare: la contestatia impotriva deciziei de NUP, trebuie sa atatsez PROBE/ DOCUMETE pe baza carora sa-mi sustin motivativatiile? Logic ar fi DA, dar aceste documente le-am mai depus si cand am facut plangerea la parchet prima data. Pe baza lor dosarul a fost trimis la politie.In plus le-am mai trimis si la reprezentantul politiei care a contactat partea adversa. Este clar ca ofiterul de politie a dat o sansa de incetare a conflictelor, concluzionand in raportul sau (in care "bate campii")as NUP. Pe scurt: trebuie sa trimit probe care deja sunt in dosarul existent la parchet? Asta ar insemna cca 30 de pagini de probe. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
proces_ro, utilizator
Nu este necesar sa anexati plangerii formulate la procurorul ierarhic superior , inscrisuri pe care deja le-ati depus.
In situatia in care va fi necesar sa va adresati ullterior instantei de judecata ( respectand termenul mai sus aratat), aveti posibilitatea ca in sustinerea plangerii sa depuneti inscrisuri noi , judecatorul urmand sa verifice rezolutia atacata pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul cauzei si oricaror inscrisuri noi prezentate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Dle av. Patrascu, va multumesc pentru sfaturile dvs. Am trimis plangerea catre Prim Procurorul de pe langa Jud. Sectorului X. Dar, dupa cum mi-ati spus, trebuie sa fiu pregatit pentru a ma adresa instantei de judecata, fie ca se va respinge plangerea mea, fie ca nu voi primi raspuns in 20 de zile.
Va rog spuneti-mi la care instanta sa ma adresez (daca cu prim procurorul nu voi face nimic), atata timp cat paratul nu este inca trimis in judecata si nu este pe rol un proces penal? Am un nr de dosar: xxxx/P/2012, inregistrat la Parchetul de pe langa judecatoria unui sector din Buc. Probabil, va trebui sa ma adresez catre instanta penala din judecatoria sectorului respectiv? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
proces_ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Unde trebuie sa depun plangerea penala impotriva unui procuror sau a dispozitiei acestuia? ancuta_14 ancuta_14 Unde trebuie sa depun plangerea penala impotriva unui procuror sau a dispozitiei acestuia? Am primit decizia dnei Procuror de a nu incepe urmarirea penala, in ... (vezi toată discuția)
Este comunicarea rezolutiei de nup catre partea vatamata obligatorie? catinf catinf Buna ziua, Mama mea a fost parte vatamata intr-un dosar instrumentat intre 2012-2014. Ea a decedat in 2014 fara a primi nicio ezolutie de la parchet. De ... (vezi toată discuția)
Refuz inregistrare dosar plangere instanta contra rezolutie prim procuror expirata w0lfshad3 w0lfshad3 Am primit NUP, am reclamat rezolutia NUP, am asteptat 20 de zile dupa care am reclamat neemiterea deciziei printr-un dosar (cu obligatia de a emite), impreuna ... (vezi toată discuția)