Toate Asociatiile de Locatari trebuiau sa se reorganizeze in Asociatii de Proprietari si sa functioneze conform Legii 230/2007, daca dumneavoastra nu doriti sa aderati la aceasta asociatie este alegerea dumneavoastra, dar aveti aceleasi obligatii ca toti proprietarii:
CAPITOLUL III
Drepturile si obligatiile proprietarilor
Art. 9. - Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Nici un proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
(2) In cladirile afectate de seisme, proprietarii au obligatia de a lua de urgenta masuri pentru consolidare, cu sprijinul autoritatii publice locale sau centrale.
Dupa cum vedeti legea nu spune ca obligatii au DOAR proprietarii care sunt membrii ai asociatiei, in schimb DOAR proprietarii membrii ai asociatiei au drept de vot, sau sa fie alesi in structura organizatorica, eu cred ca cea mai buna alegere este sa fiti membru al asociatiei, iar daca sunt lucruri care va deranjaza aveti dreptul sa propuneti alte masuri organizatorice dar care sa fie conforme cu legea, sau sa schimbati conducerea asociatiei.
femeia de servici nu-si face treaba pot sa fac singura,
admit pierderile ,nu si modalitatea de calcul ,de fapt cum se calculeaza in suma fixa pe apartament sau imparti la nr de membri ai familiei,de ce cei care sunt 0 persoane nu au pierderi ?
daca platesc bransamentele ce face pt.mine asociatia,administratorul,casiera(platesc cu op sau in cont)
Care este temeiul legal pt.obligatia legal prevazuta asumata de aplati ceva de care nu beneficiez.?
Este foarte simplu de spus "pot sa fac si eu ce face femeia de servici", dau o matura in fata usii si un mop si gata curatenia, dar de desfundat ghena, dar de scos si spalat tomberoanele, dar de spalat la ghena, asta cine sa o faca?
Daca nu va convine modalitatea de repartizare a pierderilor, gasiti in partea dreapta la "Documente utile" o sugestie de repartizare a acestor pierderi pe care le puteti propune sa fie aplicate si in cadrul condominiului dumneavoastra.
Administratorul, nu este cel care face listele si in rest nu face nimic, sa stiti ca nu va doresc sa fiti o luna in pielea unui administrator, sa vedeti ca zilnic sunt probleme intr-un condominiu, daca nu pica o teava la X sigur pica la Y, iar aceasta poveste se repeta zilnic.
Sa stiti ca privit de afara treaba de administrare intr-un condominiu este foarte simpla, numai cei care o fac stiu cat este de greu, cate probleme sunt, cate pareri contra si cate injuraturi se primesc zilnic.
Nu ma intereseaza femeia de servici care....,nu ma intereseaza cheltuieli cu asociatia,administratorul s.a.m.dNu stiu doar cum trebuie sa platesc apa meteo si curentul de pe casa scarii probabil exista o solutie si pt.asta.
Da exista o solutie si pentru asta, nu vreau sa fiu rau, solutia se numeste casa la curte unde nu aveti vecini, administrator, femeie de servici, etc..