avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lua indemnizatie de crestere a copilului daca...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lua indemnizatie de crestere a copilului daca...

am pfa din 13 06 2012 si platesc doar impozit pe venit din activitati independente si cass?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 21 Noiembrie 2013
1. Conditia pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor nu este o conditie pentru a vi se aproba indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)