Buna ziua, am intampinat niste probleme si as vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi.Am fost 1an si 6 luni consilierul personal al primarului.Vechimea aceasta se considera vechime in specialitatea studiilor absolvite?(in cazul meu-juridice-am terminat Fac. de Drept -Dr.Juridic).
Vreau sa-mi depun dosarul pt postul de Consilier juridic-functie publica si trebuie 1 an vechime(este gradul asistent).
Astept sfaturi .
Multumesc!
Subscriu la ceea ce a sustinut dl consilier juridic, depinde mult de ceea ce este inscris in cartea de munca. Daca este scris simplu "consilier" trebuie sa va dezamagesc si sa va informez ca nu aveti vechimea necesara. De asemenea va atrag atentia daca imi pemiteti ca Dreptul poate fi NUMAI juridic, iar o expirimare de genul "Drept juridic" este un pleonasm. Exista Facultatea de administratie publica si Facultatea de drept nu Drept juridic si Drept administrativ.
Mult succes.
Nu.Am fost angajata pe postul de consilier personal al primarului.Asa scrie si in cartea de munca.
Acum vreau sa ma angajez pe postul de consilier juridic gradul asistent si trebuie vechime 1 an in juridic.
Mi se considera vechimea aceea ?
Stiu, dar multi dintre noi nu stiu acest lucru si de aceea am vrut sa fiu mai explicita,chiar daca am facut pleonasm.Iar cu problema principala. vechimea in ce domeniu o am ?(cons.pers al primarului)
Raspunsul este NU. Vechimea in functia de consilier personal al primarului nu reprezinta vechime in studii juridice ci doar vechime in munca. Asa cum prevede legea 215/2001, republicata, consilierul personal al primarului este numit si eliberat din functie de acesta, si are atributii stabilite prin dispozitia primarului. Pentru postul de consilier personal nu se cer anumite studii, cum ar fi cele juridice, intrucat atrbutiile conferite depind de vointa primarului.