avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformare post
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformare post

sunt cons.juridic la o primarie,personal contractual grad 2,acum cu noua salarizare unitara vrea sa ne transforme postul in functie pulica.daca eu am gradul 2 unde ar putea sa ma incadreze acum la treapta 2 sau in cel mai rau caz treapta 3.Pana in prezent am trei ani de vechime in specialitate(in functie)
o alta problema este promovarea personalului contractual;in HG 157/1999,scrie ca de regula se face la 2 ani,insa in mod exceptional si la 6 luni.in cazul in care am mai mult de trei in vechime,si am gradul doi,iar de un an nu am mai fost promovata se mai poate sa mai im i dea si mie un grad sau sa trec direct pe IA intrucat postul pe care sunt incadrata este de IA.:(
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:38, 25 Noiembrie 2009
3 ani vechime in specialitatea studiilor (personal contractual, salariu de baza intre 630 si 1168 RON, conform OG 10/2008) corespunde unei functii publice de consilier juridic clasa I grad profesional asistent treapta salarizare 2 sau 1 (depinde de salariul de baza pe care il aveti in prezent).
Chiar daca ati fi promovata anul acesta in gradul I ca personal contractual, la transformarea postului in functie publica tot pe gradul "asistent" ati fi incadrata (conteaza vechimea in specialitatea studiilor, nu gradele avute ca si personal contractual).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere ca functionar public Tibuleac Camelia Tibuleac Camelia Buna ziua. Sunt referent de specialitate treapat III in regim contractual cu 2 ani vechime in administratie, din luna noiembrie 2009 am promovat de la studii ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic asistent, treapta 2 Pisi Mia Pisi Mia Daca o persoana venita de pe contractual, da concurs pe un post de functionar public respectiv, consilier juridic, asistent, treapta 2, pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)