sunt cons.juridic la o primarie,personal contractual grad 2,acum cu noua salarizare unitara vrea sa ne transforme postul in functie pulica.daca eu am gradul 2 unde ar putea sa ma incadreze acum la treapta 2 sau in cel mai rau caz treapta 3.Pana in prezent am trei ani de vechime in specialitate(in functie)
o alta problema este promovarea personalului contractual;in HG 157/1999,scrie ca de regula se face la 2 ani,insa in mod exceptional si la 6 luni.in cazul in care am mai mult de trei in vechime,si am gradul doi,iar de un an nu am mai fost promovata se mai poate sa mai im i dea si mie un grad sau sa trec direct pe IA intrucat postul pe care sunt incadrata este de IA.:(
3 ani vechime in specialitatea studiilor (personal contractual, salariu de baza intre 630 si 1168 RON, conform OG 10/2008) corespunde unei functii publice de consilier juridic clasa I grad profesional asistent treapta salarizare 2 sau 1 (depinde de salariul de baza pe care il aveti in prezent).
Chiar daca ati fi promovata anul acesta in gradul I ca personal contractual, la transformarea postului in functie publica tot pe gradul "asistent" ati fi incadrata (conteaza vechimea in specialitatea studiilor, nu gradele avute ca si personal contractual).