avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA deductibila
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA deductibila

O societate care NU aplica TVA la incasare are un furnizor care aplica TVA la incasare pe care nu l-a achitat de peste 90 zile. Furnizorul este obligat sa-si colecteze TVA-ul la 90 zile. Intrebarea mea este,in aceste conditii, soc.care nu aplica si nu a achitat, poate sa-si deduca TVA-ul ?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 15:18, 21 Noiembrie 2013
Societatea care nu aplica TVA la incasare va deduce TVA in momentul achitarii facturii emise de o societate care aplica TVA la incasare.
Multumesc.Asa stiam si eu dar,voiam si opinia altor practicieni.
Buna ziua,

Veti deduce TVA numai la plata facturii respective. Acest aspect reise destul de clar din Ghidul elaborat de catre ANAF in acest sens. La pagina 22, in cadrul comentariilor se precizeaza:
Prevederile art 145 alin. (11) din Codul fiscal amână deducerea TVA pentru achiziţiile efectuate de orice contribuabil de la un contribuabil care aplică TVA la încasare, până
la momentul plaţii totale sau parţiale a facturii.


Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva normal si tva la incasare antonia_m09 antonia_m09 Am o SC cu activitate de comert cu amanuntul.Intentionez ca din 2014 sa renunt la optiune de TVA la incasare. In aceste conditii, in cazul achizitiilor de ... (vezi toată discuția)
Ghid privind aplicarea sistemului tva la incasare  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Avand in vedere caracterul de noutate a sistemului de TVA la incasare, care va intra in vigoare la 01 ianuarie 2013, Ministerul Finantelor Publice a ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare elena1962 elena1962 sunt o societate cu tva la incasare si am comert cu amanuntul.in ce priveste noua reglementare privind tva la incasare ,de ce nu imi pot deduce tva de la ... (vezi toată discuția)