avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot fi solicitate bugetele de marketing acordate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot fi solicitate bugetele de marketing acordate retailerului la delistarea unui furnizor

Exista un act normativ in baza caruia pot fi solicitate bugetele(de deschidere magazin, de listare artricole, etc) acordate unui retailer in situatia in care acesta nnu mai continua colaborarea cu un furnizor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BG , utilizator 09:03, 22 Noiembrie 2013
Cred ca nu in legi trebuie sa va uitati ci in contractul cu furnizorul respectiv. Este foarte probabil ca aceasta situatie se fie "reglementata prin contract". Depinde foarte mult din ce cauza ati fost delistat: culpa Dvs sau gasirea unui furnizor mai ieftin.
Ei solicita sa acorzi un anumit buget cu mentiunea verbala ca in cazul in care colaborarea se intrerupe(pentru ca nu mai poti confirma conditiile comerciale noi solicitate) poti sa-ti recuperezi sumele acordate pentru deschideri de magazine sau listari de produse.
Am rezerve mari ca ar fi adevarat, de aceea va cer sprijinul,
In contractul cadru nu fac precizari de acest fel , insa ei spun ca acest lucru este reglementat prin lege.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica non comerciala lant hipermarket, poate fi sesizat consiliul concurentei sau ce solutii ar fi ? mail4me mail4me Buna ziua, sper ca am ales categoria corecta. Speta: Firma \"X\" srl este furnizor de la deschiderea unui lant de Hipermarket-uri \"A\" din 2006 cu o ... (vezi toată discuția)
Prelungire acord cadru institutii publice larysamat76 larysamat76 La incheierea de contracte subsecvente, o autoritate contractanta incheie un angajament legal numai in limita creditelor bugetare aprobate (ALOP). Situatia ... (vezi toată discuția)
Suspendare stagiu dana2space dana2space In Legea 51/1995, art 17 alin(3) se specifica \"Stagiul se suspenda in caz de[b] lipsa motivata[/b] din profesie ori in caz de incetare a indrumarii ... (vezi toată discuția)