avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Contestatie Consiliul de disciplina - drept ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Contestatie Consiliul de disciplina - drept reprezentare avocat

Buna ziua

Am fost sanctionata de scoala la care lucrez cu avertisment.
Am depus contestatie la Consiliul de disciplina de pe langa ISJ, conform metodologiei. Am fost convocata pentru astazi si am apelat la un avocat ca sa ma reprezinte.
Consiliul de disciplina nu a acceptat prezenta avocatului, motivând ca nu este prevazut in Regulamentul privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Colegiului Central de Disciplină al MECTS şi ale colegiilor de disciplină de pe lângă inspectoratele şcolare judeţene - aprobat prin Ordinul nr. 3866 din 2 mai 2012 dreptul de a fi reprezentata de un avocat. In aceste conditii audierea a luat sfarsit, eu am dat o declaratie prin care am specificat ca refuz sa raspund in conditiile in care nu este acceptată prezența avocatului.

O alta problema este faptul ca din Consiliul de disciplina face parte jurista ISJ (conform regulamentului), dar care este si membru in CA al scolii care a aplicat initial sanctiunea (reprezentanta parintilor). Desi am ridicat aceasta problema, presedinta consiliului de disciplina a sustinut ca nu este relevant acest aspect, deoarece in CA este membru ca reprezentant al parintilor. Mentionez ca d-na jurist a intervenit si in timpul audierilor din Comisia de disciplina din scoala, in calitate de reprezentant ISJ, pentru a fi exclus avocatul de la audieri (situatia a fost consemnata in procesul verbal). Atunci comisia a acceptat in urma discutiilor prezenta avocatului.

Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Euso , utilizator 09:33, 18 Ianuarie 2018
Jurista nu trebuia sa faca parte din comisia, ci supleantul sau. Calitatea de membru CA este aceeasi pentru oricare dintre persoane, CA raspunde in solidar pentru hotararile pe care le adopta.
Nu numai ca avocatul era fix in locul in care trebuia, dar aveatti dreptul sa solicitati termen pentru lipsa de aparare.
In situatia in care hotararea Colegiului va este potrivnica, aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata si/sau Colegiului Central de Disciplina din cadrul MEC.
Cu avocatul, doamna, cu avocatul! Daca ei nu stiu, sa invete, ca nu-i asa greu!
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
elena138, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Ce as putea face pana la decizia finala a Consiliului de Disciplina? Cui ma pot adresa in acest moment pentru a semnala faptul ca d-na jurist este in situatie de incompatibilitatea si ca nu mi s-a respectat dreptul la aparare si in felul acesta sa am parte de o analiza corecta a contestatiei?

Desi in plenul comisiei am prezentat situatia nici macar nu s-a consemnat obiectia mea in procesul verbal.
mihaela_h, utilizator
Daca v-ati facut apararile corespunzator (inteleg ca ati fost primita cu avocatul dv.), asteptati sa vedeti ce se intampla. Daca ati fost impiedicata sa administrati probele sau nu s-au consemnat sustinerile dv. ori s-a produs orice eveniment care v-a obstructionat, aveti dreptul sa depuneti concluzii scrise. Apoi urmeaza pronuntarea prin hotarare motivata in fapt si in drept a Consiliului. Din momentul comunicarii, oricare parte poate contesta hotararea.
Parerea mea e ca tot instantele vor solutiona aceste conflicte.
Succes!
Multumesc pentru raspuns.

Nu am reusit sa-mi sustin apararile. Toata discutia a fost referitoare la faptul ca dl. avocat nu poate fi prezent, deoarece regulamentul nu permite acest lucru, iar eu am incercat sa-mi prezint punctul de vedere referitor la componenta comisiei, dar d-na presedinta a sustinut ca in alcatuirea comisiei s-a respectat regulamentul, care o include pe jurista obligatoriu.

Cred ca m-am exprimat eronat intr-o interventie anterioara. Doar in Comisia de disciplina din scoala a fost acceptat intr-un final avocatul.
In Consiliul de disciplina de la ISJ d-na presedinta nu a acceptat prezenta avocatului.

Nu am acceptat sa raman fara avocat in fata comisiei si am semnat o declaratie in acest sens.
mihaela_h, utilizator
Sesizati si Colegiului Central de Disciplina din cadrul MEC in privinta juristei. Eu asa as face. Oricum, depuneti concluzii scrise! Vorbiti cu avocatul in sensul acesta, ca aveti 7 zile termen.
Nu inteleg ceva: de ce avocatul nu v-a sfatuit in speta? Normal era sa fie langa dv. si sa si faca demersurile.
In termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii, va adresati instantei competente sa solutioneze conflictele de munca.
Reprezentantul sindicatului nu v-a ajutat deloc?
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor! absente nemotivate Hrimiuc Hrimiuc :"> Am inregistrat in cartea de munca a unei salariate cateva absente nemotivate pentru ca nu s-a prezentat la locul de munca de baza, ci a lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Termen depunere apel mihaela_h mihaela_h Buna ziua Am fost sancționată disciplinar de școala unde lucrez cu avertisment scris. Am contestat sancțiunea primită la Colegiul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie-sanctiune contest_decizie contest_decizie Derularea evenimentelor: 16.05.2014/declaratii depuse la secretariatul scolii si in aceeasi zi [b]sesizare catre Consiliul de administratie din partea ... (vezi toată discuția)