avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen depunere apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen depunere apel

Buna ziua
Am fost sancționată disciplinar de școala unde lucrez cu avertisment scris. Am contestat sancțiunea primită la Colegiul de disciplină de pe lângă ISJ care a menținut sancțiunea. (Am prezentat situația www.avocatnet.ro/content/for... )
Am contestat decizia de sanctionare în instanță și decizia a fost anulată - nu respectă art. 252, alin 2 lit. b și c din Codul muncii. Nici nu s-a mai discutat faptul că nu s-a respectat procedura de cercetare disciplinară în școală și la Colegiul de disciplină.
Hotărârea instanței a fost atacată cu apel doar de ISJ, unitatea școlară nu a depus apelul.
Am primit documentele (apelul) de la Curtea de Apel în data de 10 iulie 2014. Termenul de depunere a întâmpinării este de 15 zile de la primirea comunicării. Avocata care mă reprezintă este plecată în concediu.
Aș vrea să știu:
1. Care este data limită până la care trebuie să trimit întâmpinarea (cum se numără cele 15 zile).
2. Dacă școala nu a depus apel, atunci decizia de sancționare emisă de școală rămâne anulată și trebuie să contest doar hotărârea Colegiului de disciplină de la IȘJ?
3. În cazul în care apelez la un alt avocat (doamna avocat care m-a reprezentat până acum este în concediu) și voi solicita plata cheltuielilor de judecată vor fi luate în considerare numai cheltuielile de judecată ale noului avocat?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:04, 15 Iulie 2014
1. termenul se calculeaza pe zile calendaristice, prima si ultima zi nu intra in calcul; la dvs. ultima zi pentru depunerea intampinarii, este 16 iunlie 2014;
2. raspunsul la aceasta intrebare poate fi dat numai dupa citirea tuturor actelor, dar mai ales a sentintei pronuntate la fond si de motivele de apel.
3. puteti apela la alt avocat, cheltuielile de judecata ce vor fi luate in considerare se refera la toate cheltuielile facute cu procesul, indiferent ca ati avut unul sau "n" avocati.

O zi buna va doresc.
1. Ultima zi în care puteți depune întâmpinarea este data de 26 iulie 2014.

2. Nu înțeleg întrebarea. Ce doriți să mai contestați acum, după ce ați câștigat în fond? Contestarea sancțiunii primite la Colegiul de disciplină de pe lângă ISJ nu este o procedură prealabilă adresării în instanță? Dacă răspunsul la ultima întrebare este ”da”, atunci nu mai aveți nimic de contestat.
Referitor la întrebarea 2:
Eu am primit o decizie de sancționare emisă de directorul școlii. Această decizie am contestat-o la Colegiul de disciplină de pe lângă IȘJ care a emis o hotărâre prin care menține decizia directorului „ca fiind temeinică și legală”.
Decizia școlii și hotărârea Colegiului de disciplină le-am contestat în instanță, instanța hotărând că decizia nu respectă forma prevăzută în codul muncii.
ISJ a depus apel solicitând menținerea deciziei emisă de unitatea de învățământ și hotărârea emisă de IȘJ.
Școala nu a depus apel.
Dv. nu mai contestati nimic, prin intampinare veti solicita instantei de apel sa mentina sentinta data de instanta de fond si veti raspunde argumentat la fiecare motiv de apel al ISJ.
Daca scoala nu a depus apel, va judecati doar cu ISJ, scolii fiindu-i opozabila hotararea de la fond.
elena138 a scris:
Daca scoala nu a depus apel, va judecati doar cu ISJ, scolii fiindu-i opozabila hotararea de la fond.

:) Nu, nu este așa. Școala va rămâne parte în proces iar hotărârea care se va pronunța în recurs îi va fi opozabilă. Dacă instanța de recurs va admite recursul ISJ cu consecința modificării sau casării hotărârii primei instanțe, hotărârea finală va fi ”valabilă” și pentru școală.

@ mihaela_h

Este așa cum v-am spus mai sus: ca să ajungeți în instanță, trebuia să parcurgeți o procedură prealabilă, iar această procedură prealabilă a constat în contestarea deciziei la Colegiul de disciplină de pe lângă ISJ. Parcurgerea procedurii prealabile este regula în materia contenciosului administrativ. Nu mai trebuie să contestați nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie-sanctiune contest_decizie contest_decizie Derularea evenimentelor: 16.05.2014/declaratii depuse la secretariatul scolii si in aceeasi zi [b]sesizare catre Consiliul de administratie din partea ... (vezi toată discuția)
Contestatie consiliul de disciplina - drept reprezentare avocat mihaela_h mihaela_h Buna ziua Am fost sanctionata de scoala la care lucrez cu avertisment. Am depus contestatie la Consiliul de disciplina de pe langa ISJ, conform ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de sanctionare gabi_ign gabi_ign La examenul de bacalaureat din anul 2009 am fost sanctionat de Inspectoratul Scolar Judetean. Am depus contestatie in termen legal la Colegiul de Disciplina al ... (vezi toată discuția)