Am fost sanctionata de scoala la care lucrez cu avertisment.
Am depus contestatie la Consiliul de disciplina de pe langa ISJ, conform metodologiei. Am fost convocata pentru astazi si am apelat la un avocat ca sa ma reprezinte.
Consiliul de disciplina nu a acceptat prezenta avocatului, motivând ca nu este prevazut in Regulamentul privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Colegiului Central de Disciplină al MECTS şi ale colegiilor de disciplină de pe lângă inspectoratele şcolare judeţene - aprobat prin Ordinul nr. 3866 din 2 mai 2012 dreptul de a fi reprezentata de un avocat. In aceste conditii audierea a luat sfarsit, eu am dat o declaratie prin care am specificat ca refuz sa raspund in conditiile in care nu este acceptată prezența avocatului.
O alta problema este faptul ca din Consiliul de disciplina face parte jurista ISJ (conform regulamentului), dar care este si membru in CA al scolii care a aplicat initial sanctiunea (reprezentanta parintilor). Desi am ridicat aceasta problema, presedinta consiliului de disciplina a sustinut ca nu este relevant acest aspect, deoarece in CA este membru ca reprezentant al parintilor. Mentionez ca d-na jurist a intervenit si in timpul audierilor din Comisia de disciplina din scoala, in calitate de reprezentant ISJ, pentru a fi exclus avocatul de la audieri (situatia a fost consemnata in procesul verbal). Atunci comisia a acceptat in urma discutiilor prezenta avocatului.
Avocatul m-a sfatuit sa astept contestatia din instanta.
In momentul depunerii contestatiei eu am anexat toate documentele relevante pentru apararea mea.
Dar eu nu as vrea sa ajung in instanta, ci vreau sa vad daca pot gasi o modalitate de a rezolva aceasta situatia la nivelul Consiliului de Disciplina de la ISJ. Pentru mine este un stres foarte mare aceasta situatie si vreau sa se incheie cat mai repede.
Dar consider ca nu este impartial consiliul atat timp cat unul din membri deja s-a pronuntat in acest caz si nu a fost permisa prezenta avocatului la audiere.
Reprezentantul sindicatului a fost de acord cu eliminarea avocatului de la audieri.
Pai tocmai despre asta este vorba: Consiliul nu a fost legal constituit.
Ba sa mergeti in instanta, din cel putin doua motive: - va aparati interesele;
- veti crea un precedent si nu cred ca presedinta va mai indrazni a doua oara sa aiba asemenea atitudine.
Normal ca se putea, dar sa-si fi facut toata lumea treaba corespunzator.
Va doresc sa reusiti! E important si pentru colegi, ca nu se mai comporta ca negrii pe plantatie. Daca ar avea mai multi demnitate, statutul profesorului ar fi altul.
Succes si va rog sa scrieti si aici ce s-a mai intamplat!
:vishenka: