avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ordonanta de plata?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ordonanta de plata?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema, am un contract - comanda de transport, (firma mea a facut cu doua camioane un transport pentru o firma de expeditii), si acum nu mai vrea sa plateasca, am contract - comanda de transport, este semnat doar de catre noi (trimis pe mail, asa-i in transport), CMR-ul, le-am trimis factura dar nu au mai platit, le-am trimis notificare (prin care le-am solicitat indeplinirea obligatiei de plata in 48 de ore) cred ca trebuia somatie cu termen de plata in 15 zile.
Cum pot sa-mi recuperez banii?
Din moment ce contractul nu este semnat de ei si nu am trimis somatie ci notificare pot sa cer emiterea unei ordonante de plata in instanta?mentionez ca am CMR-ul.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 15:00, 21 Noiembrie 2013
Dupa parerea mea nu va circumscrieti prevederilor art.1013 Cod procedura civila:

(1) Prevederile prezentului titlu se aplica creantelor certe, lichide si exigibile constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv din cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatat printr-un inscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui inscris, insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege.

Va trebui saformulati o actiune de drept comun.

Multumesc pentru raspuns, la actiune de drept comun va referiti la o "actiune in pretentii"?daca da ce temei juridic ar trebui sa invoc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanță de plată sau cerere cu valoare redusă Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca am facut o somatie unui beneficiar fara termenul de 15 zile si o alta notificare cu termen de 30 zile pentru plata sumei, pot depune in instanta o cerere ... (vezi toată discuția)
Model somatie de plata cu modificarile la zi moldovis moldovis Buna ziua, va rog sa ma jutati cu un model de somatie conform OG5/2001.Va multumesc (vezi toată discuția)
Neplata datorii mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Suntem o firma din Bucuresti si avem de recuperat niste bani de la restantieri, le-am trimis notificari prin care le aducem la cunostiinta ... (vezi toată discuția)