avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanță de plată sau cerere cu valoare redusă
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanță de plată sau cerere cu valoare redusă

Daca am facut o somatie unui beneficiar fara termenul de 15 zile si o alta notificare cu termen de 30 zile pentru plata sumei, pot depune in instanta o cerere pentru ordonanta de plata, mai mentionez ca in cazul in care avem beneficiari decedati si apartinatori nu au platit diferenta de contributie ce cerere trebuie sa depunem in instanta, cerere cu valoare redusa sau putem si ordonanta de plata, as dori in model de cereri, va multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 11:57, 21 August 2017
Potrivit art. 1013 din Codul de procedură civilă, prevederile titlului IX Procedura ordonanţei de plată sunt aplicabile creanţelor certe, lichide şi exigibile constând în obligaţii de plată a unor sume de bani care rezultă dintr-un contract civil, inclusiv cele încheiate între un profesionist şi o autoritate contractantă, constatată printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură, ori în alt mod admis de lege.
Cererile de valoare redusă se aplică tuturor cererilor patrimoniale, atunci când valoarea obiectului acestora nu depăşeşte 10.000 lei
Ultima modificare: Luni, 21 August 2017
emil6702, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indicare gresita temei de drept bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, In vazul unei cereri de valoare redusa, reclamantul a indicat in formularul CVR ca temei de drept 1014 - ordonanta de plata. Ce pot invoca? ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata? eu_craciun eu_craciun Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema, am un contract - comanda de transport, (firma mea a facut cu doua camioane un transport pentru o firma de ... (vezi toată discuția)
Neplata datorii mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Suntem o firma din Bucuresti si avem de recuperat niste bani de la restantieri, le-am trimis notificari prin care le aducem la cunostiinta ... (vezi toată discuția)