avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale model somatie de plata cu modificarile la zi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

model somatie de plata cu modificarile la zi

Buna ziua,
va rog sa ma jutati cu un model de somatie conform OG5/2001.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: moldovis , utilizator 11:39, 12 Aprilie 2013
Bună ziua,

Ordonanţa 5/2001 a fost abrogată, pe cale de consecinţă vă recomand procedura prevăzută de Noul Codul de Procedura Civila, în cuprinsul art. 10130 şi urm.

Conditie

"(1) Prevederile prezentului titlu se aplică creanţelor certe, lichide şi exigibile constând în obligaţii de plată a unor sume de bani care rezultă dintr-un contract civil, inclusiv din cele încheiate între un profesionist şi o autoritate contractantă, constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege."

Solutie

"ART. 1014
Comunicarea somaţiei
(1) Creditorul îi va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecătoresc sau prin scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, o somaţie, prin care îi va pune în vedere să plătească suma datorată în termen de 15 zile de la primirea acesteia."

Somatia trebuie să fie simplă şi la obiect, iar după 15 zile vă adresaţi instanţei pentru ordonanţă

Spor
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)
Recuperare factura neplatita Anca Brinzaru Anca Brinzaru Buna ziua! Am un PF prin care am incheiat un contract de prestari servicii cu un alt PF, servicii pentru care am taiat factura conform contractului; acest PF a ... (vezi toată discuția)
Ordonanță de plată sau cerere cu valoare redusă Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Daca am facut o somatie unui beneficiar fara termenul de 15 zile si o alta notificare cu termen de 30 zile pentru plata sumei, pot depune in instanta o cerere ... (vezi toată discuția)