avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Buna ziua am si eu o intrebare.....am lucrat timp de 8 ani la o firma...si acum aproape 2 luni mai precis pe 30 septembrie am renuntat la locul de munca......si acum am aflat ca sunt insarcinata.......se poate sa imi platesc cartea de munca,,,sau se poate face ceva ca sa beneficiez de prenatal??
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
RamonaI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:50, 21 Noiembrie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Incercati sa incheiati retroactiv (incepand cu octombrie) un contract individual de munca sau o conventie civila de prestari servicii.

ok va multumesc mult
dar acei 200 de lei alocatia copilului ii voi mai primi?
Alocatia de stat pentru copii o primiti indiferent daca aveti sau nu venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt copii andre3a14 andre3a14 am si eu o intrebare . eu nu am lucrat niciodata cu carte de munca , iar viitorul meu sot are 2 ani pe cartea de munca . as vrea sa iau si eu indemnizatie . ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatia pentru crestere a copilului ? marianah marianah Buna ziua.va rog sa ma ajutati .sunt insarcinata in 2 luni si nu suntem angajati nici unul dintre noi .cum putem cotiza si daca trebuie mai multe luni decit ... (vezi toată discuția)