Buna ziua.va rog sa ma ajutati .sunt insarcinata in 2 luni si nu suntem angajati nici unul dintre noi .cum putem cotiza si daca trebuie mai multe luni decit miau ramas intrebarea mea este se poate plati retroactiv?
vechimea trebuie sa fie de 12luni anterioare nasterii, daca se poate plati retroactiv ???? nu am intalnit, am intalnit spre exemplu pers care ii liplsea 2-3luni si nua rezolvat.
Mult succes si sarcina usoara.
1. Conditia pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Plata contributiilor (chiar si retroactiv) nu este o conditie si nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Veti beneficia doar de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.