avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot beneficia de indemnizatia pentru crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot beneficia de indemnizatia pentru crestere a copilului ?

Buna ziua.va rog sa ma ajutati .sunt insarcinata in 2 luni si nu suntem angajati nici unul dintre noi .cum putem cotiza si daca trebuie mai multe luni decit miau ramas intrebarea mea este se poate plati retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:19, 6 Martie 2015
vechimea trebuie sa fie de 12luni anterioare nasterii, daca se poate plati retroactiv ???? nu am intalnit, am intalnit spre exemplu pers care ii liplsea 2-3luni si nua rezolvat.
Mult succes si sarcina usoara.
1. Conditia pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor (chiar si retroactiv) nu este o conditie si nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Veti beneficia doar de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil- eleva majora denisse_nico denisse_nico Buna ziua Am 27 ani si sunt eleva a unei scoli postliceale sanitare(cursuri de zi cu frecventa, fara intrerupere) din sept 2014. Sunt insarcinata in 1luna si ... (vezi toată discuția)