avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare titlu executare emis de ANAF-pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare titlu executare emis de ANAF-pentru restante la Casa de Pensii PFA

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privind situatia de mai jos:
- am primit o somatie si un titlu de executare silita de la ANAF (pt o datorie la asigurari sociale, pensii se pare)
- casa de pensii (CPMB) sustine ca datoria este in baza OUG 58/2010- cea data de Boc si care se aplica pt PFA pt aug 2010 si sep 2010 dupa care s-a anulat. (OUG data in luna iul 2010)
- problema e ca platisem la cpmb suma aferenta lunii aug si am si chitantza, insa ei nu o gasesc in sistem; totodata in sep 2010 depusesem notificare la casa de Pensii cum ca la 30 aug 2010 mi se radiase PFA (deci pt sep 2010 era ilogic sa mai am ceva de plata).
De asemenea mai aveam un document cu data de 15 sep 2010 care atesta ca la ora aia eu nu mai figuram cu nici o datorie la Casa de pensii (ca sa aflu ieri ca aceea era in baza legii 19, nu a ordonantei). Insa nu ar fi fost normal ca ei sa stie deja de ordonanta din iul la data de 15 sep?!?
Am facut acum o cerere sa mi se stearga datoria insa e posibil sa dureze pentru ca sistemul CPMB nu functioneaza de cateva luni si nici nu stiu cand se va remedia. Comunicarea oficiala cu oficiile teritoriale ANAf se va face dupa 20 decembrie incolo.
- problema e ca de la ANAF am termen 15 zile sa solutionez.

Intrebarea mea este daca exista vreo solutie de a contesta aceasta executare fara a ma adresa instantei judecatoresti (ci doar sa fac o scrisoare la ANAF cu documentele doveditoare pt plata conf OUG58 si radierea in aug2010)?
Pe somatie scrie ca orice contestatie se face la tribunal....

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:12, 22 Noiembrie 2013
Cred ca puteti face direct plangere la Tribunal pe contencios administrativ, depunand inscrisurile pe care le-ati mentionat si care probeaza ca nu datorati nimic pentru perioadele mentionate....Totusi ar fi bine concomitent sa depuneti o plangere si la ANAF, ca sa nu invoce exceptia prematuritatii pe Legea 554/2004.... success!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii si efecte oug58/2010- pensii (executare silita anaf 2013)-urgent! MariusDr2015 MariusDr2015 Buna ziua, pentru cei care cunoasteti subiectul, poate ma putei ajuta cu niste nelamuriri. Mai jos un rezumat cu datele problemei: - aug 2009-aug 2010 am fost ... (vezi toată discuția)
Pfa- pensii conform oug58/2010 LuizaD LuizaD Pentru perioada iul-aug-sep 2010, o PFA care pe aug a radiat PFA-ul si nu a abtinut venituri in aug, mai trebuia sa plateasca CAS conform OUG58/2010? PFA era ... (vezi toată discuția)
Cas pfa danyda8 danyda8 Buna ziua, Sunt pfa din 2009, am incheiat cu casa de pensii cta in 2009 un ctr de asigurat prin care platesc lunar 232 ron ( 31,3% la venit minim), in 2010 ... (vezi toată discuția)