avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara! In cazul personalului didactic din invatamantul preuniversitar, perioada de bacalaureat se considera concediu de odihna???
Cel mai recent răspuns: bianca_bianca3 , utilizator 13:06, 25 Noiembrie 2013
Perioada de bacalaureat nu are cum sa fie considerata concediu de odihna.
pai din fluturasi reiese ca asa a fost pontat, in concediu de odihna. Iar pentru bacalaureat exista fluturas separat, pentru munca suplimentara. Legal, nu ar trebuii sa fie pontat in activitate, iar bacalaureatul - munca suplimentara???
Intr-adevar, nu are cum sa fie si in CO si la munca. Este o eroare. Pentru bacalaureat, trebuia sa fie emisa o cerere de rechemare din CO , in opinia mea.
sunt trecuti pe un tabel unde semneaza pentru participarea la bacalaureat...se intocmeste un stat separat pentru remuneratia cuvenita bacalaureatului, insa sunt trecuti in CO. Statutul personalului didactic spune ca, in cazuri bine justificate si in interesul angajatorului, CO poate fi intrerupt. Atunci sa inteleg ca ar trebui pontati in activitate pe acea perioada, urmand sa execute apoi restul de CO?
Asa ar fi corect.
Ordinul 5559 din 7 octombrie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din învățământ
Art. 11.(1) Efectuarea concediului de odihna este intrerupta in urmatoarele situatii:
a) cadrul didactic se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca;
b) cadrul didactic se afla in concediu de maternitate;
c) cadrul didactic este chemat sa indeplineasca indatoriri publice;
d) cadrul didactic este rechemat, prin dispozitie scrisa a conducerii unitatii, numai pentru interese de serviciu urgente sau neprevazute care fac necesara prezenta sa in unitate/institutie.

Alte discuții în legătură

Cerere de concediu neaprobata mi_prejmer_scoala mi_prejmer_scoala Suntem la sfarsit de an scolar si voi depune cererea de concediu de odihna la secretariat. Pentru ca mi-am exprimat \"libertatea\" de a pleca in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna invatamant Marissa87 Marissa87 Buna ziua, revin cu o alta intrebare pentru ca in cadrul unitatii nu gasesc raspuns. La inceputul anului scolar, cand am semnat contractul de munca era ... (vezi toată discuția)
Neefectuarea concediului de odihna martuka martuka Buna seara. Nelamurirea mea este legata de modul in care se poate rezolva o neefectuare a concediului de odihna din anul 2013, dat fiind ca in data de 01 iulie ... (vezi toată discuția)