avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de concediu neaprobata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de concediu neaprobata

Suntem la sfarsit de an scolar si voi depune cererea de concediu de odihna la secretariat. Pentru ca mi-am exprimat "libertatea" de a pleca in concediu de odihna in luna august am primit raspuns:"Nu va semnez cererea de concediu",raspunsul dat de directorul institutiei. In cererea tip-anticiparea concediului pe an scolar 2015-2016- acesta planificare a concediului coincide si incepe cu data de 10 iulie (PS: diriginta la clasa a VIIIa si etapele de admitere se prelungesc pana in 10 iulie) iar zile de concediu acopera si luna august.
Ii permite legea ..., managerului institutiei sa nu imi aprobe concediul de odihna in perioada in care o solicit ??Managerul institutiei imi invoca art 213 alin6 din Legea educatiei , referitor la examenele de corigenta si... profesorul de la clasa . Am cautat si ... nu gasesc.
Astept raspuns. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mi_prejmer_scoala , utilizator 13:48, 23 Iunie 2016
Ordin 5559/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ

NORME METODOLOGICE privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ

art.1
...
(4)Perioadele de efectuare a concediului de odihnă pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de către senatul universitar, în funcţie de interesul învăţământului şi al celui în cauză.

(5)În cazuri justificate, conducerea unităţii/instituţiei de învăţământ poate întrerupe concediul legal de odihnă, persoanele în cauză urmând a fi remunerate pentru munca depusă.

(6)Neefectuarea concediului anual dă dreptul la efectuarea concediului restant în vacanţele anului şcolar următor.

art.11
(1)Efectuarea concediului de odihnă este întreruptă în următoarele situaţii:

a)cadrul didactic se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă;

b)cadrul didactic se află în concediu de maternitate;

c)cadrul didactic este chemat să îndeplinească îndatoriri publice;

d)cadrul didactic este rechemat, prin dispoziţie scrisă a conducerii unităţii, numai pentru interese de serviciu urgente sau neprevăzute care fac necesară prezenţa sa în unitate/instituţie.
......


(3)Pentru cazurile de întrerupere a concediului de odihnă prevăzute la alin. (1), cadrele didactice au dreptul să efectueze restul zilelor de concediu după ce au încetat situaţiile respective sau, când aceasta nu este posibil, la o dată stabilită printr-o nouă programare.

In speta, este un abuz al managerului institutiei sa nu va aprobe concediul de odihna in perioada in care o solicitati. El are posibilitatea sa va recheme din CO potrivit textului de lege mai sus mentionat.
Multumesc
:yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul legal in invatamant?... ViorelaAbrudan ViorelaAbrudan Buna ziua, sunt cadru didactic la o scoala, din cate stiu legea prevede 62 zile lucratoare pe an scolar. Pana la terminarea cursurilor s-au efectuat 15 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă jutkaenyedi jutkaenyedi Bună ziua, sunt învățătoare, iar prin lege știu că am 62 zile libere, concediu de odihnă. În anul școlar 2016/2017 sunt 79 zile de vacanță, asta ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna bianca_bianca3 bianca_bianca3 Buna seara! In cazul personalului didactic din invatamantul preuniversitar, perioada de bacalaureat se considera concediu de odihna??? (vezi toată discuția)