avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere pe o constructie de pe terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere pe o constructie de pe terenul pe care doresc sa-l cumpar

Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care exista, o constructie, inchiriata unei persoane fizice cu contract inregistrat la ANAF ce are valabilitate pana in mai 2014.Acest contract nu este inscris in cartea funciara.Eu ca nou proprietar al terenului , sunt obligat sa respect acest contract ,sau sa-l preiau pana expira (daca da,va rog sa ma ajutati cu un temei legal prin care sunt obligat sa tin chiriasul pana la expirarea contractului.)?
Vechiul proprietar trebuie sa rezolve aceasta problema intr-un fel?
Cum se procedeaza in acest caz?

Va multumesc!

Daca se poate
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:30, 25 Noiembrie 2013
Sunteti obligat sa respectati locatiunea facuta anterior cumpararii si sa notificati locatarului ca, la data exprirarii termenului de locatiune aceasta nu va fi prelungita, mentionand expres ca trebuie sa elibereze spatiile inchiriate si sa le lase in stare buna, conform procesului-verbal de predare-primire intocmit de fostul proprietar.....Cu titlu general, asta e procedura de urmat, deci ar cam trebui sa il notificati in zilele urmatoare....success!
Va multumesc!
Trebuie sa verificati si contractul sa nu aiba dispozitii derogatorii. Sigur ca si dv. trebuie sa respectati contractul... incasati chiria si platiti impozitul, faceti declaratiile etc.

Mai simplu dpdv al drumurilor si demersurilor la ANAF ar fi sa cumparati terenul in mai, insa depinde ce anume urmariti ca scop, nu stiu daca asta nu va incurca planurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea obligatiilor contractuale sau uzura normala? mariusstoican mariusstoican Acum 7 ani, am dat spre inchiriere un spatiu comercial cu destinatia de magazin alimentar. Pentru ca mai sunt 2 luni pana la expirarea contractului, am trimis ... (vezi toată discuția)
Contract in vigoare sau nu sabinna sabinna Teren proprietate privata a municipiului. Este concesionat pe 3 ani unei societati care la randul sau il inchiriaza tot pe 3 ani altei societati cu care are ... (vezi toată discuția)