avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturile proprietarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturile proprietarilor

Buna ziua,
Acum 3 ani am achizitionat un apartament si m-am mutat intrun cartier nou care era inca in constructie, compus din 12 blocuri a cate 80-90 de apartamente. Ulterior cartierul a fost imprejmuit, s-au instalat bariere, o toneta si un contract cu o firma de paza. Accesul in cartier era pe baza de cartela, iar agentul firmei de paza ridica bariera pt salvare, pompieri, masini cu marfa , curierat si taximetre.
De doua luni , s-a instaurat o noua regula, taximetrele nu mai au acces in cartier, asa au hotarat asociatiile de proprietari. De fapt administratorii au intocmit niste liste de semnaturi , rezultatul fiind "nu taximetre" la toate blocurile.Acum sigur va intrebati cum e posibil ...simplu, investitorul este inca proprietar majoritar, vanzand apartamentele in rate pe 7 ani.
De la blocul meu ca sa ies din cartier am de parcurs vreo 150 m, pe ploaie , vant, acum vine si zapada , posibil si cu bagaj....
Mi se pare un abuz si va intreb daca nu este aceasta o situatie in care fiecare proprietar ar trebui sa fie de acord si nu sa hotarasca asociatiile de proprietari?sau nu exista o lege care sa reglementeze accesul taximetrelor?
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac! #-o
Cel mai recent răspuns: cristina60 , utilizator 22:12, 14 Noiembrie 2019
Este greu de crezut ca asociatia de proprietari poate decide restrictionarea utilizarii drumurilor publice
Din pacate nu puteti face nimic in acest sens pentru ca e considerat teren privat si proprietarul face legea. Proprietarul este majoritar nu pentru ca sunt contractele pe 7 ani , ci pentru ca nu s-au vandut jumatate plus 1 sau pentru ca terenul ii apartine . La incheierea contractelor dvs., ati devenit deja proprietari , nu la data terminarii ratelor. Tot pe cale amiabila se poate rezolva problema dvs. E posibil ca si alte persoane sa fie in situatii dificile (cu un copil in brate, cu un bagaj, un scaun cu rotile, un bolnav etc .,) si are nevoie de masina la scara . Cereri o copie de pe hotararea asociatiilor daca exista un act scris.
Aveti dreptul sa contestati in instanta,in 45 de zile de la luarea la cunostinta.Succes!
Cred ca puteti lua legatura cu conducerea asociatiei si sa le propuneti sa permita accesul taximetrelor comandate.
Pentru ca este o diferenta intre a comanda un taxi si posibilitatea ca acest serviciu sa se insurubeze in perimetrul privat, ocupand locuri de parcare, drumuri de acces etc.

In cazul in care s-ar permite accesul taximetrelor comandate, atunci se poate institui o procedura prin care un locatar sa solicite serviciului de paza, la telefon, sa permita accesul in spatiul protejat al taxiului cu nr....X.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
elga50, moderator

Drumurile de acces nu sunt spatii comune?
Am solicitat hotararea asociatiei de proprietari , stiam ca nu este asa ceva, deoarece am participat la toate sedintele, niciodata nu s-a adus vorba despre o asemenea restrictie. Mi s-a dat lista de semnaturi, pe care am observat mai multe semnaturi identice, la care am primit raspunsul ca sunt apartamentele cumparate in rate si a semnat reprezentantul investitorul; poate are procura de la proprietari, multi fiind romani plecati in strainatate care au inchiriat apartamentele in majoritate la studenti straini. Din cate am inteles asta a si deranjat, ca studentii circula mult cu taxi.
Multumesc pt sfat,dar mari sperante nu am :(



Alte discuții în legătură

Acces la apartamentul meu, situat pe o proprietate privata ionutzinca ionutzinca Vreau sa ma lamuriti si pe mine, va rog, in urmatoarea situatie: eu si alti multi locatari, am cumparat apartamente intr-un cartier privat de locuinte; ... (vezi toată discuția)
Parcare in cartier rezidential Anaxor10051986 Anaxor10051986 Stau intr-un cartier rezidential langa Brasov.Cartierul are bariera iar locurile de parcare sunt vandabile.Noi nu am achizitionat inca un loc de parcare.Din ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu din partea presedintelui de asociatie? Maia7 Maia7 Locuiesc intr-un cartier rezidential (10 asoc de propr in curtea complexului) unde s-a decis sa se achizitioneze bariere la intrarea in complex. Presedintii au ... (vezi toată discuția)