avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz sau nu din partea presedintelui de asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz sau nu din partea presedintelui de asociatie?

Locuiesc intr-un cartier rezidential (10 asoc de propr in curtea complexului) unde s-a decis sa se achizitioneze bariere la intrarea in complex. Presedintii au hotarat in AG-uri cu prezenta a maxim 20-30 de proprietari/asoc din cei 144 proprietari/asoc sa fie restrictionat accesul celor care nu detin si locuri de parcare in complex (fie el proprietar, locatar, chirias, vizitator etc) la 2h gratuit, insa costul barierelor si cel pentru functionarea lor sa fie platit in egala masura de toti proprietarii. In cadrul complexului nu exista numar de parcari pentru toti proprietarii, exista insa in jur de 100 locuri de parcare la liber.
Intrebarea mea: este sau nu abuz din partea celor care au hotarat sa platim toti la fel dar sa beneficieze doar unii de beneficii?
Cel mai recent răspuns: Maia7 , utilizator 11:12, 13 Noiembrie 2018
Eu vad lucrurile asa:
toti proprietarii trebuie sa aiba acces in cartierul unde au proprietate.
Treaba cu barierele este altceva. Nu are legatura cu cine are sau nu are dintre proprietari un loc de parcare rezervat. Barierele s-au montat in ideea de a se linisti traficul pe acolo. Deci s-a facut o imbunatatire sau putem spune o modernizare. Ca atare investitia trebuie suportata de catre toti proprietarii mai precis, se plateste din fondul de reparatii care se constituie in functie de cota-parte indiviza.
Deci, da, acolo cred ca s-a facut un abuz din partea presedintilor.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
gigiz, utilizator
Eu nu inteleg de ce sunt 10 asociatii cand trebuia sa fie una singura avand in vedere terenul complexului care e proprietate comuna (terenul/drumul de dincolo de viitoarea bariera). Sau ati cedat primariei din teren?

sunt 10 blocuri a cate 144 de apt fiecare - probabil e prea mult ca sa fie o singura asoc. terenul din cadrul complexului nu este doar al proprietarilor de apart sunt si firme private care detin teren acolo, de exemplu in actele proprietarilor de apart este trecut doar drumul de acces dar mai este si o gradinita cu teren de joaca aferent, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata Marc-Antonio Marc-Antonio Bună ziua , as vrea sa stiu care este diferenta denumiri dintre ; loc de parcare si loc ptr parcat ? Locuiesc într-un complex rezidențial din ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara,va rog daca se poate puțin ajutor.locuim de un an ... Dociu Ioana Dociu Ioana Buna seara,va rog daca se poate puțin ajutor.locuim de un an într-un complex de 4 blocuri,suntem proprietari,nu deținem loc de parcare deci nu parcam,dar ... (vezi toată discuția)