avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pentru incompatibilitate cu postul detinut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pentru incompatibilitate cu postul detinut

buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie, sunt inspector resurse umane
D-L X , angajat pe post director vanzari, in cursul anului 2008 realizeaza un target cu 80% mai mic decat in 2007.
societatea lucreaza prin contracte de distributie - firme distribuitori , iar d-l X mentine legatura cu acestia si participa la recuperarea banilor de la acestia pe baza instrumentelor de plata si a facturilor emise de catre societatea noastra.
aceasta sarcina este mentionata si in fisa postului. D-l X nu si-a indeplinit aceasta sarcina, in momentul de fata distribuitorii avnd mari datorii fata de societatea noastra.
angajatorul doreste desfacerea contractului de munca a d-lui X in asa fel incat acesta sa beneficieze de somaj, dar fara a beneficia de salariu compensatoriu( nu dorim concediere prin art.65(1) din codul muncii ), eventual concedierea pentru incompatibilitate cu postul ocupat.
ce ma sfatuiti ? care este procedura legala in acest caz?
va multumesc pentru atentia acordata!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 2 Aprilie 2009
Puteti proceda la concediere conform prevederilor art.61. lit.d) din Codul muncii (necorespundere profesionala).
pentru a sti cum sa procedati cititi art.62-64 din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate inceta un contract de munca pe motiv de neconcordanta/incopatibilitate cu postul ocupat? Scr3wBall Scr3wBall Sotia lucreaza la o firma la care ii este impus un anumit target lunar. De vreo 2 luni incoace nu a mai reusit sa-si faca targetul respectiv si este amenintata ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru necorespundere profesionala camiha camiha Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la incetarea CIM pentru necorespundere profesionala: 1. ... (vezi toată discuția)
Vor sa ma concedieze adriana81taicuta adriana81taicuta Buna seara, 1) La servici am fost chemata intr-o sedinta unde mi s-a adus la cunostiinta nerealizarea targhetului si mi s-a spus ca am doua posibilitati imi ... (vezi toată discuția)