avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pieton

In cazul in care lovesti un pieton care traverseaza 1. neregulamentar sau 2. regulamentar, iar pietonul pleaca, care este procedura corecta ?
Nu misti masina, si suni la 112 sau te duci la politie sa dai declaratie ?
Cel mai recent răspuns: fonodie , utilizator 11:58, 22 Noiembrie 2013
O.U.G. nr.195/2002
Art.89.(5) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului, dacă victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.
"imediat" - in termen de 24 de ore?
"Imediat la cea mai apropiata unitate de politie"nu poate sa insemne in 24 de ore, inseamna chiar atunci.
In cazul producerii unui accident de circulatie cu victima nu aveti voie sa parasiti locul faptei si trebuie sa anuntati imediat accidentul la serviciul de urgenta 112.
Multumesc pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului producerii accidentului! DragusanuAl96 DragusanuAl96 Buna ziua, am fost implicat intr-un accident in care in timp ce efectuam manevra de depasire a unei carute in panta, un biciclist a venit cu viteza si a intrat ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)