avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de timbru - recarosare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de timbru - recarosare

Buna ziua! Am cumparat un fiat stilo din 2003 care avea platita taxa. Am inmatriculat-o pe numele meu , apoi am avut un accident.Am recarosat masina , am trecut si de RAR , iar apoi am fost informat de la politie ca trebuie sa platesc taxa deoarece proprietarul anterior a recuperat taxa la o luna dupa ce mi-a vindut-o mie iar eu nu am aflat decat in momentul cand am fost la politie cu actele de recarosare. Ce pot sa fac in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: dor73 , utilizator 13:33, 23 Noiembrie 2013
Pai deontologic, si caroseria si motorul sunt piese de schimb, din punctul meu de vedere nu trebuie sa platiti taxa, asta in masura in care ati cumparat o masina si ati folosit caroseria pentru a schimba-o pe cea a fiatului si acesta este deja inmatriculat pe numele dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
ContSters305424, utilizator
Da am cumparat o masina tot fiat stilo corespunde cu masina pe care am avut-o si cu care am avut accidentul. Deja cei de la RAR mi-au dat aprobare insa nu pot sa-i fac noua carte de identitate in care trebuie sa-i modifice seria caroseriei si culoarea deoarece cei de la politie imi solicita taxa de timbru si abia apoi sa-mi elibereze CIV.
Cand ati cumparat masina, ati discutat si de taxa de mediu, daca este platita sau nu? Uneori fiind taxa deja platita, vanzatorul poate cere mai mult pt masina vanduta, daca nu obligat scade din pret ca sa poate omul sa isi inscrie masina pe numele lui. Zic si eu..:)
Da , sigur ca am discutat cu vechiul proprietar si bineinteles am dat un pret pe masura , insa cel care mi-a vandut mie masina nu mi-a precizat ca este in demers de recuperare a taxei . asa ca dupa ce am inmatriculat-o pe numele meu la o luna el si-a recuperat taxa , iar eu am aflat abia acum dupa ce am facut toate demersurile pt recarosare. Dar logic nu ar trebui sa mai platesc nimic deoarece e ca si cum as fi tot eu numai ca m-am imbracat cu o haina noua . Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate obtienere certificat fiscal?!?! julaikos julaikos Buna ziua,ma confrunt cu o mare problema si sper sa fiu indrumat cat mai bine pentru a o putea rezolva : -am achizitionat o masina,inmatriculata in romania,am ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters88252 ContSters88252 Buna ziua care ar fi prejudiciul pe care l-ar suferi RAR-ul in cazul in care as prezenta pentru a fi inmatriculat si ar fi ... (vezi toată discuția)