avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare PFA si recuperare bani
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare PFA si recuperare bani

Buna ziua,

La mijlocul acesti an am infiintat un PFA pe care am declarat veniturile aferente. Din cauza unor schimbari, nu am mai incasat veniturile estimate, si nici nu urmeaza sa le incasez, drept pentru ca doresc fie suspendarea PFA, fie continuarea ei fara sa am activitate deci doar sa depun declaratiile.

In oricare din situatii, as dori sa recuperez banii platiti ca impozit pe venituri aferent trim 3 al acestui an. Pot recupera acesti bani fara sa solicit suspendarea PFA? Eventual cu depunerea unei declaratii rectificative?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:27, 22 Noiembrie 2013
Nu e nevoie de depunerea unor declaratii rectificative.
Daca ati ales sistemul normat de impozitare, atunci ramaneti cu paguba.
Daca ati ales sistemul real de impozitare, prin D220, atunci prin decizia de impunere emisa de ANAF vi s-au stabilit plati anticipate de impozit.
In anul 2014, pana in 25 mai, va trebui sa depuneti D200 cu veniturile si cheltuielile reale efectuate. In baza acestei declaratii se vor regulariza contributiile achitate, urmand a se restitui, daca s-au achitat in plus, sau a se stabili suplimentar plata acestora, daca s-au achitat in minus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere pfa de la sistem real la norma de venit Data Logger Data Logger Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: PFA infiintat in luna mai 2016, cod CAEN 6201, sistem real, si-a suspendat activitatea in perioada ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)