Va rog sa imi spuneti car credeti ca este sanctiunea aplicabila reclamantului creditor pentru depasirea termenului de 1 luna in care poate cere validarea popririiconform 789 NCPC.
Stiu ca in vechiul cod termenul similar era de decadere, dar nu sunt sigura ca este astfel si in noul cod.
In noul cod e sigur de decadere, Pe vechiul cod erau pareri ale unor jdecatori slab pregatiti ca ar fi un termen prohibitiv. asadar lucruri stau invers oarecum. Pe noul cod e sigur de decadere.
Art. 789. - (1) Daca tertul poprit nu isi indeplineste obligatiile ce ii revin pentru efectuarea
popririi, inclusiv in cazul in care, in loc sa consemneze suma urmaribila, a liberat-o debitorului
poprit, creditorul urmaritor, debitorul sau executorul judecatoresc, in termen de cel mult o lunade la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila, poate sesiza instanta de executare, in vederea validarii popririi.
E limpede, nu?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Validare poprire
skorpyonull
Sunt chemat (firma)in judecata intr-un dosar in calitate de tert poprit dosar in care se cere validarea popririi. In fapt am fost somat de executor in luna ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
alexa231980
Poate angajatorul, care a trecut pe adeverinta de venit eliberata angajatului ca nu isi asuma raspunderea in cazul in care acesta nu isi achita datoriile , sa ... (vezi toată discuția)