Buna seara.
Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la un contract incheiat in 2011 pentru o perioada determinata de 6 luni, incheiat cu art. 55, lit (b) dupa exact o luna, in timp ce angajatul se afla in Turcia si fara sa i se aduca la cunostinta acest lucru.
Persoana obtine viza de ghid in baza acelui contract si este detasata in Turcia pentru a reprezenta compania din Romania, dar lucreaza pentru o firma turceasca fara a semna alte acte, contracte, revenind in Romania in luna august 2011.
(Exista dovada celor declarate, contractul semnat si stampilat, permisul de rezidenta cu data intrarii si data iesirii din Turcia, viza de ghid obtinuta pentru 6 luni, adeverinta de vechime de o luna si incetare cu art 55, lit. (b)).
A aflat de acest lucru recent si ar dori cateva raspunsuri cu privire la incadrarea acestei fapte:
1. Pe langa plangerea facuta catre ITM poate depune o plangere si catre ANAF, pentru evaziune fiscala (sunt si alte institutii care pot lua masuri in aceste situatii) ?
2. Daca ITM in urma verificarilor gaseste nereguli, poate pe langa aplicarea unei amenzi obliga angajatorul sa acorde acestuia vechime in munca pentru toata perioada cat a muncit in Turcia, sau trebuie sa ajunga in instanta pentru aceasta?
3. Daca ajunge in instanta, ce articole incadreaza cele detaliate mai sus?
Multumesc mult tuturor celor ce imi pot oferi raspuns la cele de mai sus.
Cu stima,
In acest caz:
- in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei promovati actiunea in instanta pentru a fi anulata acea decizie , lipsa consimtamanului - acordul salariatului.
Daca se aduce acea cerere , atunci o puteti contesta ca fiind semnata de altcineva si precizati instantei ca doriti inscrierea in fals a acelei cereri.
- totodata, daca se decide anularea deciziei, atunci solicitati si recunoasterea perioadei de la .... la .. ca vechime in munca, obligarea angajatorului la plata salariilor si a contributiilor datorate bugetului de stat, intocmirea de state si declaratii rectificative .
Contract de munca
viu
Buna ziua,
Sunt angajat la o firma din luna martie 2015. Initial am avut contract pe 3 luni, apoi in luna iunie act aditional pe inca 3 luni ( contractul ... (vezi toată discuția)