Buna ziua,
Sunt angajat la o firma din luna martie 2015. Initial am avut contract pe 3 luni, apoi in luna iunie act aditional pe inca 3 luni ( contractul expira la data de 09.09.2015). La data de 01.09.2015 mi s-a dat o decize de incetare a contractului, apoi cu data de 01.09.2015 mi s-a intocmit un contract pe perioada nedeterminata. Mentionez ca decizia si contractul nu mi s-au dat in copie. La sfarsitul lunii septembrie angajatorul vrea sa semnez o decizie in alb in care se prevede incetarea activitatii cu acordul partilor si ca mi-am primit toate drepturile salariale.
Sunt corecte aceste lucruri?
1. Cu ce articol v-a incetat c.i.m. la 01.09.2015?
2. Decizie in alb ??? Ce prevede aceasta?
3. Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.
Buna seara,
Nu am retinut din decizie cu ce articol mi-a incetat contractul pe care il aveam pe perioada determinata ( acesta ar fi expirat peste 6 zile lucratoare). Nu inteleg de ce nu au asteptat sa se incheie contractul in curs. Cert este ca o data cu decizia am semnat un alt contract pe perioada nedeterminata. Nu mi s-a inmanat nici unul dintre acestea.
M-am exprimat gresit, nu este o decizie, este o cerere in alb ( pastrata de angajator).
Cererea in alb era cererea mea de incetare a contractului cu acordul partilor ( nedatata doar semnata de mine). In aceasta la sfarsit se mentiona faptul ca recunosc ca mi-am primit toate drepturile salariale. Nu am vrut sa semnez aceasta cerere si sunt pistonat sa semnez. Cum pot afla daca contractul meu este inregistrat in revisal.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015 viu, utilizator
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal; b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Somaj
viu
Buna ziua,
Sotul meu a lucrat in perioadele: 15.04.2013-15.10.2013 (6 luni); 02.05.2014-02.07.2014 (2 luni); 09.03.2015-09.09.2015 (maine expira perioada ... (vezi toată discuția)