In urma unor discutii cu angajatorul am fost obligat in luna apriliie 2012 ( in calitate de angajat) sa-mi cer demisia.Nu am fost de acord si nu am semnat cererea completata de contabilul firmei al carei original il am si il pastrez ca proba.In luna iulie,am cedat insistentei patronului de a semna demisia ,care spunea ca o va inregistra la CM in cazul ivirii altor divergente intre noi(deoarece nu avea motive sa ma concedieze m-a obligat sa cer demisia).S-a completat o cerere de demisie in luna iulie 2012,pe care am semnat-o.Am continuat sa muncesc,iar la sfarsitul lunii oct 2013(tot in urma discutiilor legate de achitarea datoriilor de bani existente), am fost anuntat ca voi fi concediat.Nu am primit nici un preaviz sau instiintare scrise.Am aflat de la contabil (verbal) ca mi s-a desfacut CIM incepand cu data de 01.11.2012.Pe perioada CIM nu am semnat niciun stat de plata.Inainte de a actiona in instanta,e bine sa depun o petitie la ITM.?Pot cere reangajarea si primirea drepturilor salariale?Ce sanse am ?Multumesc
Sa intelegem:
- in aprilie 2012 ati fost obligat sa semnati demisia - nu ati facut-o
- in iulie 2012 ati semnat demisia - dar pentru ca nu vi s-a aprobat ati muncit in continuare pana in
- 1 noiembrie 2013 cand vi s-a incetat contractul de munca verbal
Din punct de vedere al dumneavoastra c.i.m. a incetat o data cu demisia din iulie 2012 (sau la sfarsitul preavizului) hiar daca nu v-a fost aprobata. Aceasta demisie este o proba ca ati incetat unilateral c.i.m-ul iar angajatorul nu se poate opune, neinregistrarea si nepunerea in aplicare a demisiei reprezentand contraventie pentru angajator.
iar in perioada iulie 2012 pana in 1-noiembrie-2013 ati muncit cu acordul angajatorului pe un c.i.m. incetat prin demisie in iulie 2012.
Complicata treaba.
Angajatorul cu ce motive v-a incetat contractul acuma la 1-noiembrie 2013? Pentru ca demisia are autoritate in fata deicziei de concediere emisa ulterior demisiei.
In iastanta puteti arata acesteia ca ati fost obligat sa depuneti demisia (viciu de consintamant) insa angajatorul v-a tinut in continuare la serviciu pana cand v-a concediat (ati fost practic la mana lui).
Instanta ar putea anula si demisia si decizia de concediere.
bune observatiile dvs.In iulie 2012,mi s-a aprobat demisia,dar nu s-a desfacut contractul de munca in acea perioada,ci mult mai tarziu ,la 01.11.2012.Era o cerere de demisie in" alb "ca sa zic asa....
Demisie
claudia104
eu mi am dat demisia cu acordul ambelor parti si a trecut o luna de cand nu mi s-a facut lichidarea pe motiv ca sunt cercetata de lipsa in gestiune.ce am de ... (vezi toată discuția)
Demisie
yogub
Bună ziua și La mulți ani! Am lucrat ca și lucrător comercial la un magazin alimentar pana în data de 23.12.2019.Pe data de 20.12.2019 am prezentat ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale
michat
Buna ziua, pe data de 17 ianuarie mi-am dat demisia de la locul de munca. (Institutie bugetara).Precizez ca nu am avut preaviz. As dori, daca se poate, sa imi ... (vezi toată discuția)