pe scurt:
In 2001 am divortat. In acelasi an am cumparat un alt apartament, dar pt ca eram in proces de divort, actele au fost facute pe numele parintilor mei (copropietari).
Intre timp, m-am recasatorit, am si un copil de 4 ani. Buletinul meu, al sotiei este pe adresa de la acest apartamant (am fost luati in spatiu). Parintii mei (proprietarii din acte ai apartamentului) NU locuiesc la aceasta adresa. Acum cativa ani am infiintat o societate cu sediul social in apartament. Am un contract de comodat care se intinde pana in 2022.
Relatia cu mama mea s-a deteriorat si acum mama mea ma ameninta ca vrea sa ne dea afara din acest apartament, pe motiv ca il pune in vanzare.
1. avand in vedere ca acolo e locuinta unui minor, trebuie indeplinite anumite proceduri prealabile, sau este vreo legislatie aplicabila in favoarea lui (a copilului)?
2. relativ la contractul de comodat intre societate (unde sunt administrator si asociat) si proprietari, ma pot folosi de acesta pt a amana o eventuala evacuare pana la scadenta contractului?
deocamdata tatal meu nu s-a pronuntat daca este sau nu de acord cu ”evacuarea”, dar nu as vrea sa risc in aceasta privinta.
Buna seara,
Nu mai luati in seama fiecare vorba spusa la manie.
O evacuare se poate face doar printr-un titlu executor care este urmarea unei sentinte ramasa definitiva, sentinta pronuntata de o instanta.
Daca, prin absurd, se ajunge in instanta, va veti apara cu toate mijloacele de proba, inclusiv cu acel contract de comodat si cu faptul ca aveti un copil minor.
Copilul are dreptul la bune tratamente dar asta nu intra in obligatia bunicilor.
Gabriel Klein Kiritescu
Faptul ca aveti un contract de comodat si un minor, nu prea va ajuta. Contractul se reziliaza ca si asa e cu titlu gratuit, iar copilul dvs nu e in grija si raspunderea bunicilor.
Daca ziceti ca banii cu care s-a cumparat ap au fost ei dvs si ati cumparat pe numele lor, mai bine v-ati judeca ( daca ajungeti acolo ) pt a dovedi ca e vb de o simulatie prin interpunere de persoane.