avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea amnistiei si gratierii, Madalin Voicu, Nicolae ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea amnistiei si gratierii, Madalin Voicu, Nicolae Paun

Citind numeroase materiale in legatura cu aceasta lege, am intalnit un articol care spune cam asa: "Proiectul de lege privind amnistia și grațierile unor pedepse ale închisorii a ajuns la final. Astfel acesta este primul proiect de lege pe lista ordinii sesiunii a Camerei Deputaților. Printre prevederile noi aduse proiectului se precizează termenul de intrare în vigoare, respectiv 1 octombrie 2013, termenul privind faptele amnistiate și grațiate, respectiv cele dinainte de 15 iunie 2013. Din discuțiile redacției, un termen sigur de preconizat ar fi 1 Decembrie 2013, cel târziu 1 Februarie 2014 la coduri." Intrebarea mea este: e adevarat ce se scrie in articol? Si, daca da, "termenul privind faptele amnistiate și grațiate, respectiv cele dinainte de 15 iunie 2013" arata clar ca cei care au condamnare definitiva dupa aceasta data, nu ar mai beneficia de prevederile legii respective? Mentionez ca persoana pentru care ma interesez a avut condamnare definitiva cu executare pe 18 septembrie 2013.
Multumesc anticipat celui care binevoieste sa imi raspunda!
Cel mai recent răspuns: carmenalecu , utilizator 20:15, 23 Noiembrie 2013
cred ca vorbeste despre FAPTELE COMISE inainte de 15 iunie 2013
sunt curios daca va fi ceva....dar asa cum scrie,odata cu intrarea noului cod...cred ca trebuie sa faca o "curatare"..n ar fi corect ca o persoana condamnata in ianuarie 2014 sa fie condamnat la 4 ani,iar o alta persoana sa fie condamnat in februarie la 1 an..pentru o acelasi fapta...
Deocamdata nu exista nimic care sa arate o vointa de gratiere.nSunt doar zvonuri, iar legea Madalin nu are sanse...
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)
Interpretare si aplicare abuziva a legi de catre politisti Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular In urma cu 30 ani a fost condamnat pentru L.C.M. la o pedeapsa de 5 ani cu inchisoare. A executat 2 ani si eliberat conditionat. De atunci au fost emise mai ... (vezi toată discuția)
Acte materiale retinute in cadrul infractiunii continuate, constatare gratiere dodonica dodonica Buna ziua! Infractiunea de trafic de pesoane in forma continuata compusa din 6 acte materiale savirsita in cursul anului 2002 respectiv luna ianuarie, ... (vezi toată discuția)