avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna seara!Va rog sa ma ajutati intr-o problema, daca se poate!
Soacra mea a lucrat 28 de ani intr-o intreprindere,din care 14 ani cu functia de primitor distribuitor, care la acea vreme era incadrata la gr a II-a ORD. 50/90 art. 10 anexa 2, trecut in cartea de munca. La varsta de 59 de ani a iesit la pensie pentru limita de varsta (dupa 2 ani de pensie anticipata), si nu i s-au luat in calcul conform cartii de munca anii de grupa a II-a. Si-a depus mai departe actele pt recalcularea pensiei,respectiv adaugarea stagiului aferent grupei a II-a, si printre altele ii trebuia o adeverinta de la cei care detin arhivele intreprinderii (intreprinderea s-a inchis intre timp) care sa specifice anii lucrati in gr. a II-a. Si-a luat adeverinta, iar dupa aprox. un an de zile, primeste raspuns de la Casa Judeteana de Pensii, cum ca acea adeverinta era incompleta, ca nu era intocmita conform prevederilor Ord. nr. 50/1990, art. 5 si 15 in sensul ca nu era completat nr curent din actul normativ conform caruia se facuse nominalizarea pentru incadrarea in grupa superioara de munca. Reia legatura cu cei care detin arhiva, retrimit alta adeverinta, dupa inca aprox un an, acelasi raspuns de la cei de la Casa Judeteana de Pensii.
Suna din nou la cei de la arhiva, si doamna ce lucreaza acolo, i-a spus in concluzie ca nu-i poate elibera o astfel de adeverinta, deoarece in tabelul dansei functia de primitor distribuitor nu beneficiaza de grupa superioara de munca. Acum intrebarea mea este: Ce putem face ca sa obtinem totusi ceea ce ne trebuie pentru recalcularea pensiei, ca sa poata beneficia si de grupa a II-a in care este incadrata in cartea de munca pentru functia respectiva la acea vreme? In speranta ca ma veti ajuta va multumesc!:)

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de grupa i de munca? jeaninalupu jeaninalupu Buna ziua, Sunt fost angajat al CFR - SELC Rosiori. In perioada 01.10.1998 - 01.04.2001 mi s-au retinut si s-au virat la CAS contributiile conform Grupei I de ... (vezi toată discuția)
Recunosterea unui drept Statescu Statescu Buna ziua! Dupa 1990, s-a acordat gr. a-II-a de munca, printr-un ordin al ministrului muncii. Salariatii prezenti la intreprinderea la care am lucrat inainte ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea grupei 2 de munca vetx vetx Tatal meu are 59 de ani si a vrut sa se pensioneze anticipat.Totul parea in regula dar cei responsabilio nu ii recunosc clasa 2 de munca desi in cartea de ... (vezi toată discuția)