avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Donatia poate fi atacata de creditori ?
Discuție deschisă în Executare silită

Donatia poate fi atacata de creditori ?

Daca o persoana detine 5/16 dintr-un apartament si in calitate de asociat a avalizat un cec catre un furnizor ,cec care a fost introdus in banca dupa declararea insolventei , acesta poate fi executat? Care este procedura si cat dureaza? Creditorul poate deschide acum un proces civil sau trebuie sa astepte incheierea procedurii de faliment pentru a vedea ce recupereaza de la societate mai intai? Daca doneaza partea lui din apartament fiicei inainte de inceperea executarii creditorul mai poate pretinde ceva?
Cel mai recent răspuns: roxana69 , utilizator 09:20, 23 Noiembrie 2013
Mai intai trebuie ca in procedura insolventei sa fie angajata raspunderea personala a administratorului si abia atunci s-ar putea pune problema executarii bunurilor sale personale.

In rest, asociatii raspund - in cadrul unui SRL - in limita capitalului subscris si varsat.

Sigur ca micsorarea cu intentie a patrimoniului care reprezinta gajul creditorilor va putea fi sanctionata prin anularea actelor facute in frauda acestora, dar mai intai - asa cum spuneam - trebuie ca cei ce pretind anularea actului sa aiba calitatea de creditor al persoanei fizice.
Multumesc,dar nu imi este clar inca. Situatia este urmatoarea: cecul a fost avalizat de un asociat care nu este administrator, atunci el poate raspunde cu bunurile personale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii credit srl asociat unic  Buna ziua, Am si eu o situatie de credit pe firma, SRL asociat unic, cu ipoteca pe apartamentul personal. Firma nu mai merge deloc, in sensul ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica-executare silita pentru datoriile firmei simona_gabriela85 simona_gabriela85 In cazul in care unei persoane fizice ii sunt invocate datori de catre terte persoane, finante etc. poate fi executat silit si pentru bunurile apartinand ... (vezi toată discuția)
Executie silita officemvp officemvp buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in cazul in care sa executat silit un debitor prin poprirea a 1/3 din salar, iar debitorul are un imobil in ... (vezi toată discuția)