avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere in magistratura fara concurs
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere in magistratura fara concurs

Orice jurist avizat cunoaste frecventa ridicata a modificarilor legislative in Romania.Se adopta acte normative "la pachet", fie ca se intituleaza legi, ordonante de urgenta, hotarari de guvern...
Urmeaza modificari legislative de substanta, cele patru coduri:civil, penal, de procedura civila si de procedura penala.
In acest context, Senatul Romaniei scuteste de concurs anumite categorii de juristi(ma refer la fostii procurori si judecatori care au activat in aceste functii minim 10 ani, si apoi, din motive neimputabile lor , nu mai presteaza aceste activitati).
Considerati aceasta scutire de examen disriminatorie in raport cu celelalte categorii de juristi(notari, avocati, consilieri juridici) sau o considerati perfect normala?Astept opiniile dimneavoastra avizate si motivate...
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 13:26, 4 Mai 2009
diferenta dintre un licentiat in drept fara experienta si un consilier juridic sau alte persoane care intra in categoria cu 5 ani vechime in domeniul juridic este ca studentul da admitere la INM Bucuresti la disciplinele drept civil si procesual civil, drept penal si procesual penal in cadrul unui examen de 4 h, apoi sustine o proba de 4 h pt verificarea rationamentului logic si analitic, dupa care urmeaza interviul, proba psihologica si medicala pt a fi admis. Cei cu vechime de 5 ani in domeniu pot participa la concursuri pt intrare direct in magistratura, fara sa mai faca institutul 2 ani si sustin probe scrise la disciplinele drept civil si procesual civil, drept penal si procesual penal si CEDO. Personal, cred ca se compenseaza lipsa de experienta a fostului student de drept care a studiat la INM cu una din persoanele din categoria acelora cu 5 ani vechime! Unde mai socotim ca exista diferente mari de dicultate intre cele doua tipuri de examene, in sensul ca grilele de la magistratura sunt mai usoare decat cele de la admitere pt institut, cu toate ca cei cu 5 ani vechime au experienta neta in domeniul juridic...pt detalii si convingeri a se compara grilele amintite!
Vai, va multumesc din suflet, mi-ati explicat foarte clar si nu cred ca as fi gasit nicaieri aceste informatii. Sa va jute Bunul Dzeu in tot ceea ce doriti sa realizati si multa sanatate, mi-ati fost de mare ajutor. Numai bine:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se mai organizeaza concurs de intrare in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime danielled danielled Am auzit ca nu se mai organizeaza concurs pentru admitere in magistratura pentru cei cu 5 ani vechime, voi stiti ceva? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura consilier juridic veratena veratena este vreo diferenta intre a avea vechime ca si cons.jur.si a fi inregistrat la UCJR?In sensul:ma pot folosi de aceasta vechime pt a intra in Magistratura, fara ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura?!? anneka_zarova anneka_zarova Va rog frumos poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare: Se poate sa dai examen pentru admitere la magistratura provenind dintr-o ramura judiciara ... (vezi toată discuția)